Foto: LETA
Jūlijs Krūmiņš atstājis Rīgas ostas tranzīta kompānijas "Man-Tess" valdes priekšsēdētāja amatu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Uzņēmuma valdi atstājis Agris Eglītis un Pēteris Stepiņš.

Par jauno uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuvusi Maija Čerņavska, savukārt valdes locekļa amatu ieņem Nataļja Sterhova.

Kā skaidroja Čerņavska, ņemot vērā to, ka Krūmiņš patlaban joprojām ir vienīgais stividorkompānijas "Man-Tess" īpašnieks, izmaiņas valdes sastāvā būtiski neietekmēs viņa sākto vadības stratēģiju.

Jaunie valdes locekļi esot sākuši darbu, lai uzlabotu kompānijas finanšu rādītājus, pirmkārt optimizējot uzņēmuma tranzīta jomu un koksnes materiālu pārkraušanu.

Kā ziņots, sarunas par Rīgas ostas tranzīta kompānijas "Man-Tess" pārdošanu varētu noslēgties aprīļa beigās, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja kompānijas īpašnieks Jūlijs Krūmiņš, kurš patlaban atpūšas Sidnejā.

Patlaban potenciālais pircējs pētot kompānijas biznesa nianses, un tam esot nepieciešami trīs mēneši. Aprīļa beigās, iespējams, tikšot pieņemts lēmums.

Darījuma summu Krūmiņš atteicās minēt, tomēr norādīja, ka tā esot atkarīga arī no tirgus situācijas. "Kaut kas var notikt Ukrainā, Baltkrievijā vai Krievijā, tad kravu un apgrozījuma nebūs," uzsvēra "Man-Tess" īpašnieks.

Potenciālais pircējs, ja nevarot trīs līdz piecos gados atpelnīt to, ko samaksā, nepērk kompāniju. "Viņi ļoti vienkārši rēķina," skaidroja uzņēmējs.

"Tik, cik es gribu, pircējs nedod, bet, ja viņi neiedos kaut cik normāli, es nepārdošu, es turpināšu strādāt tālāk," uzsvēra "Man-Tess" īpašnieks.

Kā ziņots, uzņēmējam Krūmiņam piederošās "Man-Tess" pārdošanas cena ir 25-30 miljoni ASV dolāru (13-15,6 miljoni latu). Tā rakstīja portāls "Pietiek.com".

Kā reālākais pircējs tiek minēts Krievijas koncerns "Severstaļ", kuram Latvijā pieder kontrolpakete vienā no reģiona lielākajiem metāla centriem "Severstaļlat".

Kā ziņots, "Man-Tess" apgrozījums 2009.gadā samazinājies par 8,1%, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā bija 2,39 miljoni latu, bet 2009.gadā - 2,2 miljoni latu. "Man-Tess" peļņa samazinājusies par 10,8% - no 810 013 latiem 2008.gadā līdz 722 347 latiem 2009.gadā. 2007.gadā "Man-Tess" apgrozījums bija 2,44 miljoni latu, bet peļņa - 899 574 lati.

Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Jūlijam Krūmiņam, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!