Foto: LETA

Rīgas domes deputātam, bijušajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājam Jurim Jurašam (JKP) daļēji piederošā nesen dibinātā kompānija "Grand Force Security" sniegšot augsta līmeņa apsardzes pakalpojumus.

Jurašs skaidroja, ka firma piedāvāšot fizisko apsardzi, tostarp, miesassargu pakalpojumus, tehnisko apsardzi un konsultācijas par labākas apsardzes risinājumiem. Atbilstoši kompānijas specialitātei tā būšot tiesīga sniegt arī seifu uzstādīšanas pakalpojumus, kā arī pretzagļu un ugunsgrēka signalizācijas sistēmu uzstādīšanu.

Jurašs norādīja, ka apsardzes nozare pēdējo gadu laikā ir ļoti mainījusies. Jaunākie pasaules pētījumi liecinot, ka, ņemot vērā pieaugošo noziedzības līmeni un terorisma draudus, kā arī sociālās nedrošības riskus, apsardzes pakalpojumu tirgus ir ar augstu izaugsmes potenciālu.

Robeža starp kiberdrošību un fizisko drošību faktiski ir saplūdusi kopā, tāpēc savā ikdienā apsardzes darbiniekiem ir jāpārzina arī modernie, ar drošību saistītie tehnoloģiju risinājumi. Tāpat ir attīstījušies arī citi ar apsardzi saistīti pakalpojumi, norādīja bijusī KNAB amatpersona.

Lai arī Latvijā pēdējos gados situācija nozarē ir būtiski uzlabojusies, apsardzes jomā aizvien ir daudz sasāpējušu jautājumu. Piemēram, lielais ēnu ekonomikas īpatsvars nozarē gan kropļo konkurenci, gan arī kaitē tās prestižam.

"Ņemot vērā manu līdzšinējo profesionālo pieredzi, iesaistoties apsardzes nozarē, darīšu visu, lai šo pakalpojumu attīstītu un paceltu jaunā līmenī. Uzskatu, ka ar savu darbu varu dot pienesumu un idejas, kas sekmēs nozares reputāciju un nodrošinās iespēju klientiem saņemt kvalitatīvu un drošu pakalpojumu," norādīja Jurašs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēta jauna kompānija "Grand Force Security", kuras kapitālā 10% pieder Jurašam.

Vienlaikus 60% "Grand Force Security" kapitāldaļu pieder Danielai Kočetkovai, bet 30% - Jevgeņijam Gazinam. "Grand Force Security" reģistrēta 23.janvārī, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!