Foto: LETA
Politikas procesu vērotājs, politikas marketinga speciālists un portāla "Puaro.lv" īpašnieks Jurģis Liepnieks varētu pasludināt maksātnespēju, žurnālam "Ir" atzinis Liepnieks.

Pēdējā deklarācija, ko Liepnieks iesniedzis pēc valsts amatpersonas gaitu beigām, liecina - Liepnieks bijis miljonārs. Tagad viņš žurnālam "Ir" atzinis, ka nonācis finansiālās grūtībās.

2006.gadā Liepniekam izdevušies veiksmīgi darījumi, kopumā par aptuveni pieciem miljoniem eiro (3,5 miljoniem latu) pārdodot vairākus nekustamos īpašumus. 4,5 miljonus eiro viņš par trim zemes gabaliem Garkalnē saņēmis no "Baltic Beach Hotel" īpašnieka Maikla Avrutina firmas.

Tagad viņš žurnālam sevi nosaucis par "tipisku latviešu idiotu", kurš pārāk aizrāvies ar nekustamo īpašumu darījumiem. "Alkatība dzen tālāk, panākumi spārno, un tu domā, ka esi liels meistars," paudis Liepnieks.

"Cik labi man labajos gados gāja, tik slikti tas viss beidzās, un principā es neizslēdzu iespēju, ka man nāksies pasludināt maksātnespēju visai drīz," žurnālam paudis Liepnieks. Konkrēti runāt par aizdevējiem un saistību lielumu viņš nevēlējies, nedz arī atklāt tos "parastos spekulatīvos darījumus" ar nekustamo īpašumu projektiem, kuri radījuši zaudējumus.

Taču viņš apstiprinoši atbildējis uz jautājumu, vai ir ņēmis kredītus, kuri pēc "Parex" sadalīšanas atrodas "slikto kredītu" portfelī, ko apsaimnieko "Reverta". Liepnieks arī atzinis, ka nodarbojies ar akciju tirdzniecību, taču tas neesot bijis "finansiāli nozīmīgi", toties azartspēles gan neesot viņa vājība - "kazino esmu bijis trīsreiz dzīvē".

Šobrīd Liepnieks ir "mīnusos par vairākiem miljoniem eiro, lai gan varbūt sanāks arī lati", vēsta "Ir".

Uz jautājumu, vai viņš redz iespēju tomēr izvairīties no personiskās maksātnespējas, Liepnieks atbildējis: "Skatīsimies, dzīve rādīs, es baidos, ka nevarēšu no tā izvairīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!