Foto: Kadrs no video

Pirmdien Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izskatījis pārkāpumus, kas konstatēti Kauguros esošajā kafejnīcā-konditorejā 'Bez-e', un piespriedis uzņēmumam mazāko iespējamo sodu – 50 eiro, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Saskaņā ar raidījuma vēstīto, Rita Riteniece, kura saimnieko kafejnīcā, sodu ir samaksājusi un kafejnīcu slēgusi.

Kā skaidroja PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītāja vietnieks Raimonds Tukišs, administratīvais sods piemērots par higiēnas prasību neievērošanu.

Riteniece plāno kafejnīcas virtuvi pārbūvēt un darbu turpināt kā mājražotāja.

Jau ziņots, ka PVD par virkni higiēnas prasību neievērošanu ierosinājis administratīvo lietvedību pret Kauguros esošo kafejnīcu-konditoreju "Bez-e".

"Taču, ņemot vērā to, ka uzņēmēja atzina nepilnības un bija gatava tās operatīvi novērst, pieņēmām lēmumu neapturēt uzņēmuma darbību. Ļoti žēl, ka jaunajai uzņēmējai ar savu konkrētu vīziju par to, kādā veidā tā vēlas darboties, pietrūcis drosmes, pacietības un vēlmes uzlabot elementāras lietas un turpināt darbu," aģentūrai LETA paudusi PVD pārstāve Ina Šubina.

Riteniece vietnē "Youtube" ievietotā video skaidrojusi, ka Kafejnīca netiek slēgta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) konstatēto pārkāpumu dēļ, bet gan tādēļ, ka Riteniece esot sapratusi – šāds bizness viņai ir par grūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!