Foto: Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) padome nolēmusi piemērot kažokzvēru audzētājai AS "Grobiņa" soda naudu 5000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem, noteiktajā termiņā nepubliskojot revidēto gada pārskatu, portāls "Delfi" uzzināja padomē.

FKTK šādu lēmumu pieņēma, jo AS "Grobiņa" iepriekšminētā likuma 56. panta noteiktajā kārtībā un termiņā nav publiskojusi revidēto 2015. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta atzinumu, kā arī 57. panta noteiktajā kārtībā un termiņā nepubliskoja starpperiodu pārskatu par 2016. gada pirmajiem trim mēnešiem.

Tā kā AS "Grobiņa" akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū – akciju sabiedrības "Nasdaq Riga" Otrajā sarakstā, AS "Grobiņa" ir jāievēro FITL prasības.

Kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, lai iegūtu finanšu stabilitāti, "Grobiņa" iesniedza tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ierosināšanu, ko Liepājas tiesa 29.jūnijā apstiprināja, līdz ar to uzņēmums turpina saimniecisko darbību atbilstoši plānam.

Kompānijas TAP plānotais realizācijas termiņš ir divi gadi, sākot no dienas, kad stājas spēkā tiesas nolēmums par kompānijas TAP pasākumu plāna apstiprināšanu un parādnieka TAP īstenošanu.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 711 435 eiro.

"Grobiņa" pagājušajā gadā strādāja ar 6,22 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir vairāk nekā uz pusi labāks rādītājs salīdzinājumā ar 2014.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums bija 2,879 miljoni eiro. Uzņēmumam izdevies arī izkļūt no 2014.gada zaudējumiem, kas bija 1,657 miljoni eiro, un 2015.gadā gūt 1,223 miljonu eiro peļņu.

Līdz ar to akcionāru peļņa uz vienu akciju 2015.gadā bija 2,447 eiro salīdzinājumā ar 3,315 eiro 2014.gadā.

"Grobiņa" dibināta 1991.gadā un ir viena no lielākajām kažokzvēru fermām Latvijā. Tās akcijas pieder vairākiem desmitiem akcionāru. Uzņēmumā audzē dažādu toņu ūdeles, sudrablapsas un polārlapsas. Pēdējos gados, ieviešot jaunu pirmapstrādes tehnoloģiju, "Grobiņa" panākusi kažokādu konkurētspēju Eiropas izsoļu namos un palielinātu interesi Krievijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!