Foto: LETA

Latvijas lielākais putnu gaļas pārstrādātājs "Putnu fabrika "Ķekava"" pagājušajā finanšu gadā no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam strādāja ar 40,811 miljonu eiro apgrozījumu un 1,05 miljonu eiro peļņu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais gada finanšu pārskats.

Tā kā vēl gadu iepriekš kompānija mainīja pārskata gadu, tad tās finanšu rezultātus nav iespējams salīdzināt.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pērn saražoja 18,6 tūkstošus tonnu gaļas. Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka, neraugoties uz negatīvo ģeopolitisko notikumu attīstību 2014.gadā, kā arī starp Eiropas Savienību un Krieviju noteiktajām sankcijām un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Krievijā, aizvadītais finanšu gads putnkopības nozarē ir raksturojams kā stabils. Kompānija nenovēroja būtiskas putnu barības sastāvu veidojošo komponenšu cenu svārstības pasaules tirgos. Savukārt, pieprasījums pēc putnu gaļas uzņēmuma galvenajos realizācijas tirgos saglabājās noturīgs ar pieauguma tendenci.

Aizvadītajā finanšu gadā kompānija turpināja ieguldīt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu uzturēšanā un modernizācijā, tostarp pabeidza un ieviesa ekspluatācijā mēslu krātuvi, kuras rekontrukcija veikta ar Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai Lauku attīstības programmas atbalstu. Savukārt putnu pārstrādes nodaļā uzņēmums iegādājās mehāniski atdalītās gaļas atdalīšanas seperatoru. Kompānijas kopējais ieguldījumu apmērs aizvadītajā finanšu gadā sasniedza 1,67 miljonus eiro.

"Putnu fabrika "Ķekava"" galvenie mērķi 2015./2016.gadā ir turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, nodrošinot kapitālo ieguldījumu projektu realizāciju, kā arī attīstīt ražoto produktu kvalitāti. "Produktu augstas kvalitātes nodrošināšana un darba ražīguma kāpināšana ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem kompānijas konkurētspējas paaugstināšanai. Sabiedrība nākošajā finanšu gadā plāno māšu novietņu, broileru novietņu, kautuves un inkubatora iekārtu un aprīkojuma modernizāciju, iekšējo ceļu, laukumu un energoapgādes sistēmas renovāciju deviņu miljonu eiro apmērā," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

"Putnu fabrika "Ķekava"" kas nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi, darbību sāka 1974.gadā. Iepriekšējā finanšu gadā no 2014.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 30.jūnijam strādāja ar 20,715 miljonu eiro apgrozījumu un 1,684 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!