Foto: Publicitātes foto

Par Latvijā putnu gaļas ražotāju AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētāju septembrī kļūs Andrius Pranckevičius. Izmaiņas uzņēmumu vadībā notiks pēc līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Andra Vilcmeiera lēmuma pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Tiek uzsvērts, ka abi uzņēmumi arī turpmāk aktīvi strādās pie produktu portfeļa paplašināšanas ar jauniem un inovatīviem produktiem un jaunu eksporta tirgu apgūšanas kā Baltijā, tā Skandināvijā, piedāvājot augstākās kvalitātes produkciju, kas gatavota tikai no pašu Latvijā audzētām vistām.

Pranckevičius ir uzņēmumu grupas AB "Linas Agro Group", kuriem pieder arī AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi", valdes loceklis un uzņēmumā strādā jau vairāk nekā piecpadsmit gadus. Pranckevičius ir viens no augstākā līmeņa vadītājiem uzņēmumā, kurš ir viens no lielākajiem Baltijā lauksaimniecības un pārtikas nozarē. A.Pranckevičius ir apguvis biznesa vadību vairākās programmās Hārvardas Biznesa skolā.

Vilcmeiers par "Putnu fabrika Ķekava" valdes locekli kļuva 2011.gadā, bet valdes priekšsēdētāja amata pienākumus sāka pildīt 2012.gadā. 2015.gadā Vilcmeiers kļuva arī par SIA "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētāju. Vilcmeiera vadībā AS "Putnu fabrika Ķekava" kļuvusi par vienu no visstraujāk augošajiem uzņēmumiem starp Baltijas putnu gaļas ražotājiem. Pārdošanas apjoms dažu gadu laikā pieaudzis par vairāk nekā 12%.

"Esmu gandarīts, ka ar mērķtiecīgu darbu īsā laika posmā no uzņēmuma, kurš piedzīvojis zināmas grūtības, esam izveidojuši Baltijā un Skandināvijā konkurētspējīgu pārtikas nozares spēlētāju. Pārdomāta ražošanas procesa modernizācija, darbs pie produkcijas kvalitātes un investīcijas ir guvuši panākumus, ko apliecina gan PF "Ķekava" iegūtais ISO sertifikāts, gan tas, ka PF "Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kas ir ieguvis nacionālo kvalitātes zīmi "Zaļā karotīte". Novēlu, lai jaunajai vadībai izdodas turpināt veiksmīgo darbu," saka Vilcmeiers.

"Šodien mēs sakām paldies Andrim Vilcmeieram par viņa ieguldījumu un novēlam visu to labāko viņa nākotnes profesionālajās gaitās. Pateicoties A.Vilcmeiera un uzņēmuma darbinieku komandas paveiktajam, AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi" ir nostiprinājuši līderpozīcijas ne vien Latvijā, bet arī Baltijā. Arī turpmāk investēsim uzņēmuma attīstībā, koncentrējoties uz jaunu un konkurētspējīgu produktu radīšanu un ārvalstu tirgu apgūšanu. Tuvākajos gados uzņēmumu attīstībā plānots investēt vairākus desmitus miljonu eiro," norādījis Pranckevičius.

Pranckevičius SIA "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētāja amatā stāsies no 7.septembra, bet AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētāja amatā pēc akcionāru sapulces sasaukšanas.

"Delfi" jau ziņoja, ka putnu fabrikā "Lielzeltiņi" saistībā ar sākto reorganizāciju darbu zaudēs 134 fabrikas darbinieki. Vilcmeiers skaidrojis, ka reorganizācija, pārceļot atsevišķas fabrikā līdz šim veiktās funkcijas uz putnu fabriku "Ķekava", sākta, lai mērķtiecīgi varētu attīstīt "Lielzeltiņu" ražotni.

Putnu produktu ražotāji ir daļa no AB "Linas Argo Group" lauksaimniecības holdinga, kas nodarbojas ar graudu, eļļas sēklu, lopbarības, putnu gaļas un putnu gaļas produktu, kā arī lauksaimniecības izejvielu ražošanu un tirdzniecību. Tā kontrolē ir uzņēmumi Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!