Foto: LETA

Ķemeru sanatorijas izsole notiks 26.martā, liecina Ķemeru sanatorijas maksātnespējīgās īpašnieces SIA "Ominasis Latvia" administratora Ainara Kreica paziņojums.

Izsolīti tiks trīs zemesgabali, no kuriem uz viena atrodas arī sanatorijas ēka, artēziskais urbums un kustamā manta.

Izsoles sākumcena ir 5 037 712,23 eiro. Izsoles sākumcena daļēji tiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli. Pēc kārtas šī ir pirmā izsole. Izsole notiks 26.martā plkst.12 Rīgā, Antonijas ielā 7-2.

Kā ziņots, "Ominasis Latvia" nekustamā īpašuma vērtība pēc atkārtota novērtējuma ir samazinājusies par 15%, bet viss mantas kopums pašreiz ir novērtēts aptuveni par 5,04 miljoniem eiro (3,54 miljoniem latu).

Jau ziņots, ka pagājušā gada 12.decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents. Iepriekš gan Kreics norādīja, ka ticies ar vairākiem potenciālajiem investoriem, kuri izrādījuši interesi piedalīties izsolē.

Pirms tam 11.novembrī, dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, tika izsludināta arī uz šī īpašuma esošā artēziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18.decembrī - sešas dienas pēc Ķemeru sanatorijas izsoles. Arī urbuma izsole nenotika.

Jūrmalas pilsētas dome pagājušā gada 3.decembrī nolēma vispirms iegādāties artēzisko urbumu un tikai pēc tam Ķemeru sanatorijas kompleksu. Tas tikšot darīts, lai novērstu Jūrmalas pašvaldības nonākšanu ķīlnieka lomā un pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu. Artēziskais urbums, kas atrodas Ķemeru kompleksa teritorijā, juridiski pieder nevis sanatorijas īpašniekam "Ominasis Latvia", bet gan maksātnespējīgajam "Eiropas minerālam".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 93,11% "Eiropas minerāla" kapitāldaļu piederēja Saūda Arābijā reģistrētam uzņēmumam "Santlat", kas ir arī "Ominasis Latvija" un SIA "Ekofor" īpašnieks. 6,89% "Eiropas minerāla" piederēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. "Santlat" piederēja nu jau mirušajam Saūda Arābijas pilsonim Omāram Saliham Alhamdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!