Foto: LETA

"Lido" dibinātājs, uzņēmējs Gunārs Ķirsons atver jaunu ēdināšanas konceptu "Ķirsons Māja" – veikalu un bistro, kas piedāvās jaunus gaļas un kulinārijas produktus, un ēdienkarti ar starptautisku pieskaņu.

Pirmā "Ķirsons Māja" atvērta Rīgā, Pruvciemā, Stirnu ielā 32 un būs pieejama apmeklētājiem no 23.jūlija, portālu "Delfi" informēja "Lido".

"Agrāk cilvēki tik daudz nepievērsa uzmanību – no kurienes produkts nāk, kāds tam sastāvs, cik tajā ir konservanti, šodienas patērētājs ir daudz prasīgāks un skaidri zina, ko vēlas. Un - līdz ar globalizāciju arī mums, latviešiem, iepatikušies cittautu ēdieni – pirms dažiem gadiem vien retais zināja, kas ir suši vai rukolas lapas, šodien – vien retais to nezina," stāsta Ķirsons. "Tas man deva iedvesmu radīt ko jaunu, iet līdzi laikam, attīstīties, pierādīt, ka kvalitāti, ko esam izkopuši Lido, varam attīstīt arī pavisam jaunā konceptā."

"Ķirsons Māja" ir izvietota divos stāvos, vienu no kuriem aizņem gaļas un kulinārijas veikals, bet otru ātrās ēdināšanas restorāns jeb bistro.

Veikalā būs kopumā vairāk kā 200 preču pozīcijas, taču sortiments, skatoties pēc pieprasījuma, tiks mainīts un attīstīts.

Bistro zonā ēdiens tiks gatavots klienta acu priekšā un tiks piedāvāti arī eksotiskāku garšu ēdieni – kariji, "wok" ēdieni, Brazīlijas steiks, tvaikoti japāņu pelmeņi, garneļu čipsi u.c. Bistro kopumā būs vairāk kā 150 ēdienu pozīcijas, bet arī bistro, skatoties pēc pieprasījuma, sortiments vēl tiks attīstīts.

",Vienkārši formulējot, "Ķirsons Māja" ir domāta tiem, kas ciena Lido kvalitāti, bet vēlas ko dažādāku un savādāku bez līdz šim piedāvātās latviešu virtuves," komentē Ķirsons. "Turklāt pirmo objektu atvērt mikrorajonā nebija nejauša izvēle, parasti jaunas vietas atver centrā un mikrorajoni paliek novārtā, lai gan tur dzīvo un strādā ļoti daudz cilvēku, kuriem pietrūkst kvalitatīva ēdiena. Skatīsimies, kā cilvēkiem patiks un tad izvērtēsim – varbūt šādus projektus attīstīt arī citās Latvijas pilsētās."

Jauns zīmols "Ķirsons" ir izveidots, lai akcentētu jauno, atšķirīgo produkciju un apzīmētu arī Ķirsona personīgi sniegto kvalitātes garantiju piedāvātajiem produktiem un ēdieniem, savukārt vietas nosaukums "Ķirsons Māja" radies kontekstā ar to, ka visgardāk parasti garšo mājās gatavots ēdiens un tāpēc arī viens no "Ķirsons Māja" saukļiem ir "Tik gardi kā mājās".

"Ķirsons Māja" veidošanā un attīstīšanā iesaistījusies liela daļa AS "Lido" komandas un jaunā ēdināšanas koncepta galvenā šefpavāre un direktore Ilze Melne, kas savulaik strādājusi roku rokā arī ar Mārtiņu Rītiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!