Foto: LETA

Sabiedriskās ēdināšanas kompānijas "Lido" īpašnieka un valdes priekšsēdētāja Gunāra Ķirsona dibinātā uzņēmuma "K.E.Projekti" pirmo projektu - veikalu-ēstuvi - plānots atklāt Rīgā līdz decembra vidum, informēja Ķirsons.

Viņš norādīja, ka atklāšanas termiņu ietekmē tas, cik ilgā laikā no Vācijas tiks piegādātas jaunajam restorānam nepieciešamās iekārtas - dažādas letes un iekārtas ēdienu gatavošanai un glabāšanai.

Jaunais restorāns, ko Ķirsons iecerējis kā veikalu-ēstuvi, atradīsies Stirnu ielā. Tas tiks izvietots jaunuzceltās vienstāva ēkas pagrabstāvā un pirmajā stāvā. Kopējā veikala-ēstuves platība būs aptuveni 800 kvadrātmetru.

Vaicāts par jaunā iestādījuma nosaukumu, Ķirsons teica, ka tas varētu būt vai nu "Ķirsona Deli", vai "Ķirsona Ekolete". Taču nosaukums, kā arī zīmols patlaban tiekot vēl izstrādāts.

Jau ziņots, ka aptuvenās investīcijas šajā projektā būs ap vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu. Veikalā-ēstuvē pircēji varēs nopirkt "Lido" gatavotos ēdienus, lai ēstu uz vietas vai ņemtu līdzi.

Līdzekļus projektā investēs Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Uzņēmums "K.E. Projekti" dibināts 20.septembrī. Tā vienīgais valdes loceklis ir kompānijas "Lido" attīstības vadītājs Juris Roganovs. "K.E.Projektu" pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums pilnībā pieder Ķirsonam.

Ķirsonam pieder arī 100% kompānijas "Lido" kapitāldaļu, 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Zaļā zeme Lido" un 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Daugmales projekti".

Jau ziņots, ka pērn "Lido" izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa. "Lido" apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.

2011.gada beigās "Lido" struktūrā ietilpa centrālais birojs, astoņi restorāni Rīgā, ražošanas bāzes Rīgā, Ķengaraga ielā, kā arī divi kulinārijas veikali Rīgā un Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!