Foto: DELFI

Islandes kompānijai piederošais kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" reģistrējis jaunu komercķīlu, par labu AS "Danske Bank" ieķīlājot visu mantu, liecina informācija "Lursoft" Klientu portfelī.

Komercķīla nodrošina saistību pilnīgu izpildi, kas izriet no starp banku un uzņēmumu noslēgtā kredīta līguma. Ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,95 miljoni eiro. Komercķīla reģistrēta 28. martā.

Uzņēmuma valdes locekle Agnija Dzelme paskaidroja, ka komercķīla ir reģistrēta kā nodrošinājums jaunam kredītam 1,5 miljonu eiro apjomā, kurš ņemts ražošanas ēkas būvniecībā veikto ieguldījumu refinansēšanai.

"Byko-Lat" valdes locekle pastāstīja, ka pagājušā gada laikā uzņēmums ieguldīja 3,2 miljonus eiro, tajā skaitā nodeva ekspluatācijā koka logu un durvju ražotnes jauno ēku, kuras būvniecība tika uzsākta jau 2016. gadā, kā arī veica uzlabojumus infrastruktūrā un būtiski ieguldījumi tika veikti arī energoefektivitātes paaugstināšanā, nomainot katlu māju un daļu no kaltēm.

"Lursoft" izziņa liecina, ka "Byko-Lat" šobrīd ir aktuālas deviņas komercķīlas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016. gadā "Byko-Lat" strādāja ar apgrozījumu 61,134 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 2,860 miljoni eiro. Tas nodarbināja 469 darbiniekus. Savukārt kompānijas 2017. gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Byko-Lat" ir dibināts 1993. gadā un ir viens no vadošajiem koksnes produkcijas eksportētājiem Latvijā. Uzņēmumam ir divas ražotnes Kocēnu un Amatas novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 48 151 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Islandē reģistrētā kompānija "Norvik hf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!