Foto: LETA

Kokapstrādes nozares līderis pērn bija AS "Latvijas Finieris" ar 118, 554 miljonu latu apgrozījumu, liecina "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2012".


Vēl nozares uzņēmumu "Top 10" pirmajā trijniekā ir SIA "Bolderaja LTD" ar 89,89 miljonu latu apgrozījumu un SIA "Pata AB" ar 70,16 miljonu latu apgrozījumu.

Tāpat "Top 10" iekļuvuši tādi uzņēmumi kā AS "Stora Enso Latvija" ar 56,28 miljonu latu, SIA "Vika Wood" ar 41,30 miljonu latu, SIA "Gaujas koks" ar 34,20 miljonu latu, SIA "AKZ" ar 34,16 miljonu latu, SIA "Kurekss" ar 31,35 miljonu latu, SIA "Biko-Lat" ar 29,26 miljonu un SIA "Rettenmeier Baltic Timber" ar 23,97 miljonu latu apgrozījumu.

Kā norāda izdevuma eksperti, nākotnē pats svarīgākais nosacījums konkurētspējas stiprināšanai ir resursu pieejamība, kuru samazināšanās gadījumā pieaugs to cena un sadārdzinātie galaprodukti var tikt izstumti no tirgus.

Tāpat eksperti norāda, ka kokapstrādes panākumu atslēga slēpjoties labi organizētā koksnes pirmsapstrādē. Latvijas uzņēmumi laicīgi investējuši modernajās tehnoloģijās un iekārtās, kas ļauj ražot visaugstākās kvalitātes produktus.

Kā ziņots, klajā nācis "Latvijas biznesa gada pārskats" - unikāls izdevums, kurā drukātā veidā apkopota informācija par uzņēmumiem, kas rada 95% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

Pārskatā apkopota informācija no uzņēmēju iesniegtajiem 2011.gada pārskatiem. Kopumā grāmatas drukātajā un interneta versijā tiks publicēta informācija nozaru dalījumā par uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir lielāks par 100 000 latu. Šādu uzņēmumu Latvijā ir virs 20 000, un kopējais šo uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā bija virs 30 miljardiem latu, kas savukārt veido 95% no visa 2011.gada pārskatos uzrādītā apgrozījuma.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" iekļauti detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti, kas sadalīti pa 17 industrijām, 63 virsnozarēm un 472 nozarēm, veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!