Foto: DELFI
Kokapstrādes uzņēmuma SIA "BSW Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 31.martam, bija 46,181 miljons eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kā arī kompānija guva peļņu 2,12 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pagājušajā finanšu gadā turpināja darbību kokmateriālu zāģēšanā, kaltēšanā un tālākā apstrādē. Tāpat tas turpināja sadalīt riskus un attīstīt sadarbību ar pircējiem dažādos eksporta tirgos.

Aizvadītajā finanšu gadā 45% no uzņēmuma saražotās produkcijas tika eksportēti uz Lielbritāniju, 41% tika pārdots kontinentālajā Eiropā, Ziemeļāfrikā un citos reģionos, savukārt 14% tika pārdoti vietējā tirgū.

Atbilstoši ziņojumam, 2016.gadā Eiropas tirgi iznāca no recesijas. Citos tirgos, īpaši Lielbritānijā, Āfrikā un Āzijā, bija lielāka aktivitāte. Visā pasaulē pieprasījums pēc kokmateriāliem pieaug, tādējādi pārdošanas cena gada laikā arī palielinājās. Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmumā tika veikti vērienīgi kapitālieguldījumi, tādējādi palielinot ražošanas apjomu un 12 mēnešu laikā uzlabojot uzņēmuma rentabilitāti.

Attiecīgajā laika periodā uzņēmuma vadība turpināja ieguldīt infrastruktūras attīstībā, kā arī kokzāģētavas iekārtu uzlabojumos un modernizācijā. Nākamajā pārskata gadā uzņēmuma vadība plāno turpināt investēt līdzekļus nelielos modernizēšanas projektos un izmantot pēdējo gadu laikā veikto nozīmīgāko kapitālieguldījumu priekšrocības.

Ziņojumā norādīts, ka "BSW Latvia" vadība pastāvīgi meklē jaunus pircējus un attīsta jaunus noieta tirgus uzņēmuma produktiem, īpaši ASV un Āzijā. Lai uzlabotu baļķu skenēšanas iespējas, uzņēmums ieguldījis līdzekļus jaunās baļķu uzmērīšanas tehnoloģijās. Tāpat uzņēmums sadarbojas ar dažādām organizācijām, lai labāk izprastu datus, kas tiek iegūti no dažādiem skeneriem.

Uzņēmuma vadība pievērš lielu uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar apkārtējo vidi un darba drošību. Nākotnē plānots turpināt iepriekš uzsākto atkritumu samazināšanas un enerģijas taupīšanas projektu, kura ietvaros gandrīz viss saražotais siltums tiek saražots biomasas katlumājā.

Tāpat vadība turpinās uzlabot arī darba drošību visos ražošanas posmos, uzskatot to ne tikai par savu juridisko un morālo atbildību, bet arī kā iespēju gūt komerciālas un ekonomiskas priekšrocības.

Uzņēmums ar saviem klientiem veido ilgtermiņa attiecības. Ņemot vērā, ka pasaulē pieprasījums pēc kokmateriāliem pieaug un uzņēmuma piedāvāto produktu kvalitāte ļauj tos eksportēt visā pasaulē, jaunā finanšu gada perspektīvas ir labas, tādēļ "BSW Latvia" vadība pauž pārliecību, ka nākamā gada finanšu rezultāti būs pozitīvi.

"BSW Latvia" finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.aprīļa līdz 2016.gada 31.martam, strādāja ar 42,414 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 214 710 eiro apmērā.

SIA "BSW Latvia" dibināta 1997.gadā un tās pamatkapitāls ir 9,715 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Lielbritānijas uzņēmumam "BSW Timber Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!