Foto: DELFI

Mediju koncerns "Diena" pagājušajā gadā strādāja 8,988 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% mazāk nekā 2013. gadā, savukārt koncerna peļņa bija 4,616 miljoni eiro pretēji zaudējumiem pirms gada, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

Koncerna finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka lielāko daļu jeb 64% no koncerna apgrozījuma 2014. gadā veidoja ieņēmumi no preses abonēšanas un mazumtirdzniecības, savukārt ieņēmumi no reklāmas pakalpojumu sniegšanas veidoja 29% no kopējā apgrozījuma.

Tāpat pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn augustā koncerna mātesuzņēmums pārdeva 100% uzņēmuma "Mūkusalas māja", 100% uzņēmuma "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un 100% uzņēmuma "Abonēšanas centra Diena" daļas.

Koncerna finanšu pārskats arī atklāj, ka pagājušā gada beigās koncerna "Diena" īstermiņa saistības pārsniedza īstermiņa aktīvus par 2,257 miljoniem eiro, kā arī koncernam bija negatīvs pašu kapitāls 2,248 miljonu eiro apmērā. "Šie apstākļi izraisa nenoteiktību, kas var radīt nozīmīgas šaubas par koncerna darbības turpināšanos nākotnē un ka tas var nebūt spējīgs realizēt savus aktīvus un izpildīt savas saistības normālas saimnieciskās darbības ietvaros," teikts finanšu pārskata pielikumā.

Tāpat pārskatā atzīmēts, ka 2015. gadā "Dienas" koncerns plāno uzlabot finanšu rezultātus un aktīvi turpināt iesāktos optimizācijas pasākumus. "Koncerna mātesuzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka koncernam ir iespējams darboties ar pozitīvu naudas plūsmu un nākotnē segt iepriekšējo gadu zaudējumus," sacīts pārskata pielikumā, piebilstot, ka šogad februāra beigās ir saņemts "Dienas'" īpašnieka - "Rīgas tirdzniecības ostas" - apliecinājums, ka uzņēmums sniegs finansiālu atbalstu, ja tāds "Dienai" būtu nepieciešams īstermiņa saistību pildīšanai.

2013. gadā koncerns strādāja ar 9,723 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,436 miljonu eiro zaudējumus. Pēc finanšu pārskatā minētā, lai uzlabotu peļņas un zaudējuma aprēķina un bilances salīdzināmību, atsevišķi 2013. gada peļņas un zaudējumu aprēķina un bilances posteņi ir pārklasificēti.

Koncerns "Diena" nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. "Dienas" koncernā ietilpst "Dienas mediji", "Izdevniecība Dienas žurnāli", "Dienas grāmata", "Izdevniecība Dienas Bizness", "RPD", "Bauskas Dzīve" un "Staburags".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!