Foto: LETA

Izsludināts konkurss uz "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") valdes locekļa amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lai pretendētu uz šo amatu, nepieciešama akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība ekonomikā, tiesību zinātnēs, finanšu vai biznesa vadībā, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas, lielas vai īpaši lielas komercsabiedrības, organizācijas vai iestādes vadošā amatā (pieredze kredītiestādes vai finanšu institūcijas vadībā tiks uzskatīta par priekšrocību), kā arī zināšanas un pieredze finanšu resursu pārvaldīšanā un administrēšanā.

Tāpat pretendentiem nepieciešamas zināšanas un pieredze par valsts atbalsta programmu finanšu instrumentu izstrādi un ieviešanu, risku vadību, risku analīzi un risku izvērtēšanu, kā arī par organizācijas saimnieciskās darbības jautājumiem, izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību, zināšanas par valsts pārvaldes darbības principiem un valsts deleģēto uzdevumu īstenošanu.

Pretendentiem jābūt arī valsts valodas zināšanām C līmeņa pirmajā pakāpē, labām svešvalodu zināšanām (angļu un vēlams arī krievu valoda), stratēģiskai domāšanai, vadības prasmēm, prasmēm plānot un organizēt kapitālsabiedrības darbu, vadīt un motivēt darbiniekus, koordinējot kolektīva darbu svarīgu un atbildīgu uzdevumu risināšanā un piemērojot darbā racionālas darba organizācijas principus, labām saskarsmes un sadarbības prasmēm, spējai strādāt komandā, kā arī labām prezentēšanas spējām un nevainojamai reputācijai.

Pieteikties konkursā var līdz 28. aprīlim.

Lai piedalītos konkursā jāiesniedz motivētu pieteikumu, iekļaujot informāciju par pieredzi kolektīva vadīšanā un atbilstību valdes locekļa amatam, "Curriculum Vitae" (CV), augstāko izglītību apliecinošu dokumenta kopiju, profesionālo kvalifikāciju un citas prasmes apliecinošu dokumentu (sertifikātu) kopijas, kā arī apliecinājumu atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31. panta ceturtās daļas un Attīstības finanšu institūcijas likuma 7. panta prasībām.

Kandidātu atbilstību "Altum" valdes locekļa amatam vērtēs Nominācijas komiteja atbilstoši kandidāta atbilstības kritērijiem.

"Altum" sniedz finanšu risinājumus biznesa sākšanai un esošā biznesa attīstīšanai, garantijas jaunu eksporta tirgu apguvei, riska kapitāla ieguldījumus, kā arī piedāvā valsts atbalsta finanšu instrumentus lauksaimniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!