Foto: LETA
Kopējās investīcijas Pārdaugavā pie Zunda kanāla būvētajā divu 30 stāvus augsto augstceltņu projektā "Z-Towers" ir 200 miljoni eiro (140 miljoni latu), informēja projekta attīstītājas SIA "Towers Construction Management" pārdošanas direktore Irēna Viļuma.

Torņu kompleksā būs 358 dzīvokļi platībā no 37,4 līdz 613 kvadrātmetriem ar "premium" klases iekšējo apdari un iebūvēto virtuvi. Tāpat paredzētas A klases biroju telpas ar kopējo platību 10 000 kvadrātmetru.

Pa vidu torņus savienos podiums, kurā "Z-Towers" iemītniekiem un viesiem paredzēts 4000 kvadrātmetru platībā piedāvāt Austrijas SPA centra "Scletterer" pakalpojumus, 25 metrus garu peldbaseinu, kafejnīcas, apģērbu tīrītavas un citus pakalpojumus. Kompleksā ir paredzēta arī pazemes autostāvvieta 700 automašīnām.

Kompleksa teritorijā darbosies arī starptautiskā skola, bērnudārzs un daudzfunkcionāls sporta laukums.

"Gribam saglabāt arī šī kvartāla vēsturisko izskatu, tāpēc restaurēsim vairākas koka mājas, kurās vēlāk izvietosies restorāni, kafejnīcas un citi ikdienā nepieciešamie pakalpojumu sniedzēji," piebilda Viļuma.

Pārdaugavā pie Zunda kanāla iepretim Preses namam iecerētais projekts tika aizsākts 2008.gadā, un šā gada pirmajā ceturksnī bija ieplānots to nodot ekspluatācijā, taču 2009.gada sākumā būvniecība tika apturēta, skaidrojot to ar "tehnoloģisko pārtraukumu".

Projekta būvdarbi atsākās 2010.gada pavasarī.

Kā ziņots, augstceltņu projekta pirmā posma darbus - pazemes daļas un nulles cikla izbūvi - veica Austrijas kompānija "Strabag", bet kā projekta attīstītājs darbojās SIA "Z Towers". Gan šis uzņēmums, gan "Towers Construction Management" pieder ar starptautisko kompāniju "SPI Group" saistītiem uzņēmumiem.

"SPI Group" ir starptautisks uzņēmums, kas pieder Krievijas multimiljonāram Jurijam Šefleram un darbojas daudzās Eiropas valstīs. Grupas sastāvā ietilpst arī "Latvijas balzams".

"Towers Construction Management" reģistrēta 2010.gada 3.martā, un tā vienīgā īpašniece ir "SPI RE Holdings S.a.r.I.", liecina "firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!