Foto: Shutterstock

10. oktobrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut apvienošanos, ar kuru Polijā reģistrēts fonds "MCI. Private Ventures Fundusz Inwestycynjny Zakniety" ar apakšfondu "MCI.Techventures 1.0" iegūst vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār "Morele. net Sp. z o.o".

KP nekonstatēja iespējamu kaitējumu konkurencei Latvijā, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, portāls "Delfi" uzzināja KP.

Viens no minētā fonda uzņēmumiem ir SIA "Pigu Latvia", kas nodrošina nepārtikas preču mazumtirdzniecību interneta veikalā 220.lv.

Savukārt "Morele.net Sp. z o.o" darbība ir saistīta ar mazumtirdzniecību interneta veikalos Polijā un nepārtikas preču vairumtirdzniecību Eiropas Savienībā, piegādājot preces arī uzņēmumiem Latvijā.

Tādējādi apvienošanās dalībnieki Latvijā darbojas vertikāli saistītos tirgos – elektronisko preču vairumtirdzniecības tirgū un nepārtikas preču mazumtirdzniecības tirgū.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, tika secināts, ka apvienošanās rezultātā nemainīsies elektronisko preču vairumtirdzniecības tirgus un nepārtikas preču mazumtirdzniecības tirgus struktūra Latvijas teritorijā.

Tāpat nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no vertikāli saistītajiem tirgiem, līdz ar to apvienošanās darījums ir atļaujams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!