Foto: F64

Konkurences padome (KP) vērtēs uzņēmēja Jura Savicka vēlmi iegūt izšķirošo ietekmi pasažieru pārvadāšanas uzņēmumā AS "Nordeka".

KP informē, ka konkurences uzraugs ir saņēmis saīsināto apvienošanās ziņojumu par fiziskas personas izšķirošās ietekmes iegūšanu uzņēmumā "Nordeka".

Šai personai kontrolpakete jau pieder šādos uzņēmumos - SIA "Islande Hotel", SIA "ELSSA-SIA", SIA ''Enerģija un Pasaule'', SIA ''Palasta nami'', SIA ''Ajura'', SIA ''Blūza klubs'', SIA ''Nordeka serviss'', SIA ''Nordeka oil'', SIA ''Areti Holding'', SIA ''L.J.S.M.'', SIA ''Select Medical'', SIA ''Noj'', AS ''Dinamo Rīga'', SIA ''Glesum Investments'', SIA ''Energo SG'', SIA ''Licence'' un SIA ''Latuzvis''.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, minētajos uzņēmumos izšķiroša ietekme ir uzņēmējam Jurim Savickim.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

KP atzina, ka uzņēmumi var iesniegt saīsināto ziņojumu par apvienošanos, ja pastāv vismaz viens no diviem nosacījumiem, pirmkārt, neviens no apvienošanās dalībniekiem nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū vai, otrkārt, apvienošanā iesaistīto tirgus dalībnieku kopējā tirgus daļa konkrētajā tirgū nepārsniedz 15%.

Jau ziņots, ka arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi AS "Nordeka" akciju atpirkšanas piedāvājuma izteicēja Jura Savicka iesniegumu atļaujas saņemšanai obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai, informēja biržas "Nasdaq Omx Riga" pārstāvji.

"Nasdaq Omx Riga" informē, ka Savickim tiešā un netiešā veidā pieder 1 813 154 jeb 95,1% balsstiesīgo akciju minētajā sabiedrībā. Viņš izteicis galīgu akciju atpirkšanas piedāvājumu, kas ietver arī obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena pēc prospektā sniegtās informācijas ir 1,181 eiro.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu akciju sabiedrības "Nordeka'' akcionāri var pieņemt 30 kalendāro dienu laikā pēc informācijas par akciju atpirkšanas piedāvājumu publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Akciju atpirkšanas piedāvājums ir spēkā tikai pēc FKTK lēmuma par atļauju izteikt minēto akciju atpirkšanas piedāvājumu pieņemšanas.

Pasažieru pārvadātājs "Nordeka" pagājušā gada deviņos mēnešos strādājis ar deviņu miljonu eiro apgrozījumu, un tas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš analoģiskā laika periodā.

Uzņēmuma bruto peļņa bija 423 580 eiro, kas, salīdzinot ar pērno gadu, ir augusi - pērn tā bija 111 214 eiro. Vadība esot turpinājusi strādāt pie uzņēmuma izdevumu samazināšanas un visu resursu ekonomijas un, salīdzinot ar 2013.gadu, ir samazinājusi gan sniegto pakalpojumu, gan administrācijas izmaksas.

Saskaņā ar iepriekš publiskoto informāciju uzņēmuma lielākie akcionāri ir Juris Savickis ar 48,09% akciju, "Itera Latvija" padomes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Ločmelis ar 35,22% akciju un "Itera Latvija" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Savicka ar 7,28% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!