Foto: LETA
Saistībā ar Krievijas noteikto zivju izstrādājumu importa aizliegumu Liepājas zivju konservu ražotājs "Kolumbija Ltd." nolēmis būtiski samazināt ražošanu, atlaižot aptuveni 240 darbiniekus, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas Ziņas".

No aptuveni 300 kompānijas darbinieku darbu saglabās aptuveni 60 strādnieku, lai vasarā realizētu atsevišķus pasūtījumus.

Pēc raidījumā vēstītā, vairākiem strādniekiem sacīts, ka bez darba viņi būs tikai vasarā, un rudenī ražošanu atkal paredzēts atsākt.

Jau ziņots, ka "Kolumbija Ltd." pērn strādāja ar 1,509 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 3,2 tūkstoši eiro, kas ir kritums 2,2 reizes. Uzņēmums ir reģistrēts 2001.gadā un tā pamatkapitāls ir 1,5 miljoni latu (2,134 miljoni eiro). "Kolumbijas Ltd ." īpašnieki ir Kiprā reģistrēts uzņēmums "Nirtolex Limited" (33,33%) un divi Krievijas uzņēmēji.

Tāpat vēstīts, ka likstas piemeklējušas ar citu uzņēmumu Liepājā - metālapstrādātāju "KVV Liepājas metalurgs". Uzņēmums nolēmis samazināt ražošanas jaudas un atlaidis daļu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!