Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" otrdien paziņoja, ka no 1.augusta aizliedz ievest Krievijā zivju konservus, kurus ražo pieci Latvijas uzņēmumi, jo ir konstatēti pārkāpumi patērētāju tiesību aizsardzības likumu prasību izpildē.

“Rospotrebnadzor” informēja, ka šie uzņēmumi ir "Ventspils zivju konservu kombināts", "Gamma - А", "Sabiedrība IMS", "Unda" un "Saldus gaļas kombināts".

Pirmdien tika ziņots, ka "Rospotrebnadzor" no 1.augusta aizliegs ievest zivju konservus no četriem Latvijas uzņēmumiem, bet šie uzņēmumi netika nosaukti.

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienesta vadītāja Anna Popova sacīja, ka tāds lēmums pieņemts pēc pārtikas produkcijas valsts sanitāras uzraudzības un patērētāju tiesības aizsardzības uzraudzības rezultātiem. "Vairākkārtējos pētījumos zivju konservu produkcijā, kas ražota vairākos uzņēmumos, konstatēti pārkāpumi par patērētāju tiesību aizsardzības likumu prasību izpildi. Vesels pārkāpumu loks," viņa teica.

"Rospotrebnadzor" vadītāja sacīja, ka pieļauto pārkāpumu vidū ir marķējuma prasību, pamata produkta masas daļas, enerģētiskās vērtības rādītāju pārkāpumi. "Pārtikas produkcijas partijas, kas neatbilst noteiktajām prasībām, ir izņemtas no realizācijas," teica Popova.

Savukārt Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis teica, ka Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" jau divus mēnešus ir aizliedzis Latvijas zivju produktu importu Krievijā, taču tagad vairāku uzņēmumu produktu importu ir aizliedzis arī cits dienests - "Rospotrebnadzor".

4.jūnijā "Rosseļhoznadzor" noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!