Foto: F64
Ekonomikas ministram Danielam Pavļutam (RP) adresētā vēstulē Krievijas finanšu korporācijas "Sistema" pārstāvji lūguši "organizēt sarunas par "Lattelecom" valsts daļu realizāciju". Latvijas puse norāda, ka šobrīd lēmums par "Lattelecom" valsts daļu atsavināšanu nav pieņemts, valdības dienaskārtībā esot "Lattelecom" un LMT vērtības palielināšana, svētdien vēsta LTV raidījums "de facto".

Valsts esot gatava sarunām ar potenciālajiem Krievijas investoriem, uzaicinot uz tām arī mazākuma akcionārus " TeliaSonera", ziņo LTV.

Krievijas finanšu korporācijā "Sistema" ir lielākā privātā finanšu korporācija Krievijā, kuras aktīvi 2012. gadā novērtēti aptuveni 35 miljardu eiro vērtībā. "Sistema" pieder lielākais mobilo telefonu operators Krievijā un NVS valstīs ar vairāk nekā 100 miljoniem lietotāju - MTS.

"Sistema" kontrolpaketes īpašnieks ir Vladimirs Jevtušenkovs. "Forbes" miljardieru sarakstā viņš ieņem 175. vietu pasaulē un 22. vietu Krievijā. Jevtušenkovs darbojas arī Krievijas tirdzniecības un rūpniecības palātā. Jevtušenkova vietnieks palātas komitejā un padomnieks biznesā Vladimirs Rudaševskis nosūtījis vēstuli Pavļutam. Tajā apliecināta Krievijas finanšu holdinga "Sistēma" interese par tehnoloģiju biznesu Latvijā un lūgums organizēt sarunas par jautājumiem, kas saistīti ar uzņēmuma "Lattelecom" valsts daļas realizāciju.

"Sistema" interese par Latvijas tirgu esot reāla, taču oficiālas sarunas vēl nav sākušās. To "De Facto" telefonsarunā apliecināja vēstules autors Rudaševskis. Cik Krievijas investori gatavi maksāt, Rudaševskis pateikt nevarēja, kamēr viņu pārstāvji nav veikuši uzņēmuma auditu .

Jāatgādina, ka ekspertu aplēstā kopējā "Lattelecom" vērtība 2013. gadā ir aptuveni 300 miljoni eiro.

Ekonomikas ministrija Rudaševska vēstuli pāradresējusi Privatizācijas aģentūrai (PA) kā "Lattelecom" kapitāldaļas turētājam, kas aizsūtījusi atbildi. Kā apliecināja PA komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, atbildē norādīts, ka šobrīd jautājums par "Lattelecom" privatizāciju nav valdības dienaskārtībā, taču Latvijas puse ir gatava sarunām ar Krievijas pusi tāpat kā ar jebkuru potenciālu investoru, kā arī PA izrāda gatavību organizēt Krievijas pārstāvju tikšanos ar mazākuma akcionāru "TeliaSonera" , kam "Lattelecom" valsts daļu atsavināšanas gadījumā būtu pirmpirkuma tiesības.

"Teliasonera" sabiedrisko attiecību pārstāve "De Facto" uzsvēra, ka par Krievijas investoru interesi nav informēti, un apliecināja, ka joprojām gatavi iegūt kontroli abos uzņēmumos – "Lattelecom" un "LMT".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!