Foto: LETA
Babītes novadā šā gada rudenī plānots nodot ekspluatācijā jaunu nekustamo īpašumu - slēgtu dzīvojamo ciematu "Jurmala Lake Club", kurā radīta un labiekārtota plaša iekšējā infrastruktūra, informēja SIA "JLC Management ģenerāldirektors Pāvels Pčeļņikovs.

Babītē būvētā "kluba ciemata" attīstītāji ir uzņēmums "S.I.Development" un Krievijas būvnieku asociācijas pirmais viceprezidents, multimiljonārs Sergejs Čerņins. Čerņins ir arī Krievijas uzņēmuma "GazEnergoStroi" prezidents un līdzīpašnieks, kuram pilnībā piederošā SIA "Gazinvest" pērn aprīlī nopirka bankrotējušo Valmieras gaļas kombinātu.

Kā norāda Čerņins, "Jurmala Lake Club" ekskluzivitāti veido trīs apstākļi - ērtais ciemata izvietojums 10 minūšu brauciena attālumā no Rīgas, Jūrmalas un lidostas "Rīga", neskartā ciemata un apkārtnes daba, kā arī uz vietas pieejamā plašā infrastruktūra. Tādējādi ciemats esot ne tikai izcila vieta dzīvošanai, bet arī Latvijā jauna dzīvesveida pamatlicējs, ļaujot tā iemītniekiem, neizbraucot no sava ciemata, baudīt maksimāli daudz ērtību.

"Jurmala Lake Club" projektā tiks izveidots ciemata parks, tenisa korti, sporta klubs, bērnu pilsētiņa, SPA centrs, baseins, bārs, ezers ar plašām atpūtas iespējām. Kopā vairāk nekā 12 ciemata hektāros būs izvietotas trīs veidu ēkas - privātās villas un ēkas ar četriem divstāvu apartamentiem, kā arī daudzdzīvokļu nams ar tajā izvietotiem sporta klubu, bāru, SPA, iebraukšanas kontrolpunktu, pazemes autostāvvietu, veikalu, mini tirdziņu un iedzīvotāju apkalpošanas servisu. Iegādājamo dzīvojamo telpu platības ir no 153 līdz 359 kvadrātmetriem, privātās villas izvietotas uz 1200 līdz 2500 kvadrātmetriem zemes, kuru pircējs iegādāsies kopā ar nekustamo īpašumu.

Priežu silā pie diviem ezeriem esošajā "Jurmala Lake Club" tiek veidots arī 2 hektārus liels parks "Gadalaiki", veloceliņi, labiekārtota pludmale, laivu stacija un makšķerēšanas vietas. Ciematā būs pieejama iedzīvotāju apkalpošana viņu mājās vai dzīvokļos, telpas biznesa sarunām, diennakts apsardze, dārznieka pakalpojumi, transports uz Rīgu, Jūrmalu vai lidostu. Līdz piecu kilometru attālumā no "Jurmala Lake Club" atrodas golfa klubs, zirgu sporta komplekss, akvaparks, skola, medicīnas centrs, elitārs pirts komplekss.

Pirmās piecas "Jurmala Lake Club" villas un 24 apartamentus nodos ekspluatācijā 2014. gada rudenī.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, "S.I.Development" 2012.gada maijā nodibinājis Čerņins, bet jau oktobrī par uzņēmuma īpašniekiem kļuvusi Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrēta firma "Bio&Gaz Power Solutions LLP", bet kopš šā gada februāra - turpat reģistrētais uzņēmums "Tern Business Systems LLP".

Ciemata celtniecībā un labiekārtošanā izmantoti vismodernākie, kvalitatīvākie būvmateriāli un inženiertehniskie risinājumi. "Jurmala Lake Club" projektējuši un būvē uzņēmumi "Merks", "Arhibuilding" un "Archstudio KA", inženiertehniskos risinājumus veido "General Electric" un "Siemens", projekta īpašais partneris - korporācija "GazEnergoStroy".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!