Foto: Shutterstock
Sabiedriskās ēdināšanas iestāde "Citi laiki" ir neizpratnē par to, ka ēka, kur atrodas "Citi laiki", ir iekļauta Rīgas graustu sarakstā, norāda krogu pārvaldošā uzņēmuma SIA "Cita kompānija" pārstāvji.

Viņi arī informē, ka krogs "Citi laiki" darbību turpina, kā arī to, ka ēka apmeklētājiem nav bīstama. "Mums nav saprotams, pēc kādiem kritērijiem un kāpēc ēka ir iekļauta graustu sarakstā. Ēka ir apmierinošā stāvoklī, pagalma pusē ir iekonservēti jumta remonta darbi, kas neietekmē ēku un tās pirmajā stāvā strādājošo krogu."

Kroga pārstāvji arī atzīmē, ka ēkai ir veikta gan vēsturiskā izpēte, gan izstrādāts projekts. Tomēr, ņemot vērā ievērojamās izmaksas un daudzos noteikumus, kuri ir noteikti koka apbūvei, patlaban ēkas rekonstukcija ir apturēta. Uzņēmums "Cita kompānija" strādā pie iespējamajiem risinājumiem, lai varētu turpināt ēkas rekonstrukciju.

Sīkāku informāciju kroga pārstāvji vairs nesniedz.

Kā ziņots, sabiedriskās ēdināšanas iestāde "Citi laiki" Brīvības ielā 41 darbību veic ēkā, kura pagājušajā nedēļā tika iekļauta Rīgas graustu sarakstā, kā arī īpašumā konstatēta patvaļīga būvniecība.

Kā pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija 10.jūlija sēdē klasificēja ēku Brīvības ielā 41 kā B kategorijas graustu, kas nozīmē, ka tā degradē pilsētvidi un apdraud sabiedrības drošību, kā arī piemēroja paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Cita kompānija" pērn apgrozīja 19 852 eiro un cieta zaudējumus 18 785 eiro apmērā. SIA "Cita kompānija" dibināta 2013. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. "Cita kompānija" pilnībā pieder Kristai Krieviņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!