Foto: LETA
Koka palešu ražotāja SIA "Kronus" plāno ieguldīt 1,34 miljonus eiro dēļu šķirošanas līnijā, kas būs radīta speciāli kompānijas vajadzībām, tostarp daļa iekārtu būs eksperimentālas, pastāstīja projekta vadītājs Ralfs Amoliņš.

"Šādu tehnoloģiju, kāda minēta iepirkuma tehniskajā specifikācijā, nav iespējams nopirkt tirgū. Izsludinām iepirkuma procedūru un meklējam ražotāju, kurš būtu spējīgs izgatavot šādām tehniskajām prasībām atbilstošu dēļu šķirošanas līniju," sacīja projekta vadītājs.

Viņš arī norādīja, ka iekārtas ražotājs nedrīkstēs analogu iekārtu izstrādāt citam uzņēmumam. "Visas mūsu iegādātā tehnoloģiskā risinājuma intelektuālās tiesības, tehniskie risinājumi pāriet mūsu īpašumā. Uzņēmumam, kurš ražos šo iekārtu, būs jāsniedz specifiski apliecinājumi, ka šādu līnijas šādā tehnoloģiskā risinājumā kompānija nevienam citam neizstrādās," pauda Amoliņš.

Projekta vadītājs sacīja, ka investīciju projekta mērķis ir ražot jauna veida produkciju. "Tie būs dēļi mūsu produktiem. Lielākoties tās ir koka paletes, palešu borti," teica Amoliņš, piebilstot, ka produkciju galvenokārt plānots realizēt ārvalstīs, tostarp Krievijā un Eiropā, bet vietējā tirgū tā būs pieejama minimāli.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmums ražošanas līnijas iegādē plāno pretendēt uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu jaunu produktu ieviešanai ražošanā aktivitātē "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā".

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā teikts, ka pretendenti iepirkumu konkursam var pieteikties līdz šā gada 31.marta plkst.17. Paredzamais līguma izpildes termiņš ir 2019.gada 30.jūnijs.

"Kronus" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 327 244 eiro. "Kronus" darbības profils ir koka iepakojumu ražošana un pārdošana. Uzņēmuma sešas ražotnes atrodas Rīgā. Uzņēmumam ir arī meitasuzņēmums "Kronus Eesti" Igaunijā un "Kronus LT" Lietuvā.

"Kronus" lielākais īpašnieks ar 82,6% kapitāldaļu ir Aleksandrs Minajevs. Savukārt Andrejam Dikinam un Igoram Ževakam katram pieder 8,7% kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!