Foto: F64

Metālapstrādes uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs" līdz šim ir investēti apmēram 30 miljoni eiro, piektdien žurnālistiem sacīja "KVV Liepājas metalurgs" līdzīpašnieks Valērijs Krištals.

Savukārt jautāts, cik daudz investīciju plānots ieguldīt uzņēmumā līdz šā gada beigām Krištals norādīja, ka tas būs atkarīgs no tirgus situācijas un ražošanas apmēriem. "Viss būs atkarīgs no tirgus, no tā, cik izmaksās mūsu ražošanas vajadzības. Ja mēs mēs iziesim uz 70-75 tūkstošiem tonnām, šī summa palielināsies kā minimums divas reizes," viņš sacīja.

Vienlaikus viņš piebilda, ka tirgus prognozes šobrīd ir pietiekami optimistiskas un marta beigās vai aprīļa sākumā varētu palielināties pieprasījums pēc būvniecības konstrukcijām.

Tāpat Krištals atzīmēja, ka uzņēmuma akcionāri ir apmierināti ar "KVV Liepājas metalurga" aktīvu pārdošanas nosacījumiem un to, ka Latvijas valdība īstenoja caurspīdīgu darījumu. Vienlaikus viņš piebilda, ka šobrīd radušies juridiska rakstura sarežģījumi skābekļa ražošanas cehā. "Ir daudz zemūdens akmeņu, ar kuriem mēs šobrīd saskaramies skābekļa ražošanas cehā," teica Krištals, piebilstot, ka tās ir juridiska rakstura problēmas, kuras plašāk nekomentēs.

Savukārt "KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklis Igors Kovaļenko pastāstīja, ka uzņēmuma tēraudkausēšanas krāsnis sāks ražot produkciju aprīlī un līdz tam laikam uzņēmumam ir jāiepērk pietiekami daudz izejvielu, kā arī jāatlasa kvalificēts darba spēks. "Neskatoties uz to, ka ekonomiskā situācija šobrīd ir smaga, mēs strādāsim divās maiņās un pēc tam soli pa solim, attīstīsim darbinieku kvalifikāciju un startēsim tirgū ar savu produkciju," viņš teica.

Kovaļenko piebilda, ka metāllūžņus uzņēmums galvenokārt plāno iegādāties Ukrainas tirgū, kā arī Sanktpēterburgā, Polijā un Skandināvijā.

Jau ziņots, ka Liepājā piektdien ar augstu Latvijas amatpersonu līdzdalību svinīgi atklāja "KVV Liepājas metalurga" darbības atsākšanu.

Tāpat vēstīts, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group". Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. "Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!