Foto: DELFI

AS "KVV Liepājas metalurgs" pagaidām ievēro parādu atmaksas grafikus par "Latvenergo" un "Latvijas Gāzes" piegādāto elektrību un dabasgāzi, informēja AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Gāze" pārstāvji.

Kā sacīja "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere, "KVV Liepājas metalurgs" izveidoto parāda atmaksas grafiku līdz šim pildījis korekti. "Runājot par turpmākajiem maksājumiem, ceram, ka klients norēķināsies laikus un parāds neveidosies," piebilda Bidere.

Tāpat Bidere sacīja, ka maksājums par šodienu vēl nav saņemts.

Tikmēr "Latvijas Gāzes" pārstāvis Vinsents Makaris sacīja, ka "KVV Liepājas metalurgs" parāda nomaksas grafiku ievērojis un atmaksājis iepriekšējo parādu 115 000 eiro vērtībā, bet pagaidām nav veicis kārtējo maksājumu, kura samaksas termiņš - par vairāk nekā 150 000 - eiro ir šodiena. "Visticamāk, klients ar mums sazināsies pirmdien, kad ziņos par jaunu atmaksas grafiku," piebilda Makaris.

Kā ziņots, AS "KVV Liepājas metalurgs" apņēmās nomaksāt parādu par "Latvenergo" piegādāto elektrību, ik dienas maksājot 80 000 eiro, kā arī kārtējo maksājumu par "Latvijas Gāzes" piegādāto dabasgāzi 115 000 eiro vērtībā līdz 3.jūlijam.

Iepriekš "KVV Liepājas metalurgs" atmaksājis 224 000 eiro lielo parādu par dabasgāzes piegādi un turpina atmaksāt elektroenerģijas rēķinu par maija pēdējā un jūnija pirmajā dekādē patērēto elektroenerģiju ap 700 000 eiro apmērā. Ar "Latvenergo" panāktā vienošanās iekļauj arī norēķinus par jūnija otrajā dekādē patērēto elektroenerģiju.

AS "KVV Liepājas metalurgs" spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos, sacīja "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Maija sākumā "Liepājas metalurgā" strādāja aptuveni 960 darbinieki, taču patlaban uzņēmumā darbu turpina aptuveni 700 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!