Foto: LETA

Valdības prasība pret finansiālās grūtībās nonākušo metālapstrādes uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs" pēc cesijas līguma noslēgšanas ir pieaugusi par 4,4 miljoniem eiro, sasniedzot 66,273 miljonus eiro, pavēstīja "KVV Group" preses sekretāre Natalja Napadovskaja.

Viņa norādīja, ka Latvijas valdība sākusi "KVV Liepājas metalurga" iznīcināšanu un par to liecina fakts, ka 11.aprīlī kopējās valdības prasības pret "KVV Liepājas metalurgu" ir palielinājušās no 61,869 līdz 66,273 miljoniem eiro.

"Valsts prasību pret "KVV Liepājas metalurgu" pieaugums par 4,4 miljoniem eiro - no 61,869 līdz 66,273 miljoniem eiro – ir spilgts piemērs tam, ko no Latvijas valdības praksē saņēma "KVV Group". Šī uzņēmuma vadībai nesaprotamā papildus uzliktā finansiālā slodze, kas saņemta prasītās palīdzības vietā uzskatāmi demonstrē to, kā valsts ierēdņu darbi atšķiras no vārdiem, kuros tie pauduši gatavību aizstāvēt Latvijas rūpniecību un saglabāt darba vietas," pauda kompānijas pārstāvji.

""KVV Liepājas metalurga" vadībai oficiāli nebija paziņots par to, ka Finanšu ministrija ir cedējusi savas prasījuma tiesības pret uzņēmumu," sacīja kompānijas valdes loceklis Igors Talanovs, piebilstot, ka jaunākos lēmumus, kas ir saistīti ar uzņēmumu, "KVV Liepājas metalurgs" uzzināja no masu informācijas līdzekļiem.

Tāpat kompānijā norādīja, ka lēmums palielināt valsts prasījuma apmērus pieņemts pēc konsultācijām ar "Deloitte Latvia".

"Mēs redzam, ka "Deloitte Latvia" speciālisti nesaprot, kādā veidā "KVV Liepājas metalurgs", kas pašreizējos ļoti sarežģītajos tirgus apstākļos cieš divus līdz piecus miljonus eiro zaudējumus gadā, var atgriezt savu parādu. Taču mēs nevaram saprast ne šāda veida konsultantu, ne valsts amatpersonu loģiku, kas ar līdzīgiem lēmumiem ne tikai dzen uzņēmumu arvien lielākā parādu jūgā, bet arī neatstāj nekādas cerības atjaunot darbu," sacīja Talanovs.

Jau vēstīts, ka Valsts kase un Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmums "FeLM" noslēdzis cesijas līgumu par valsts prasījuma tiesību pret "KVV Liepājas metalurgs" cedēšanu.

Prasījuma cedēšanas līgums noslēgts atbilstoši valdības lēmumam, kas atļāva Privatizācijas aģentūrai dibināt meitasuzņēmumu, kura vienīgais darbības mērķis būs prasījuma pret "KVV Liepājas metalurgu" pārvaldīšana. Cedēts valsts pamatsummas prasījums pret "KVV Liepājas metalurgu" ar visiem nodrošinājumiem un blakus prasījumiem. Šāds risinājums valdībā atbalstīts, pamatojoties uz konsultanta "Deloitte Latvia" ieteikumu.

Ziņots arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!