Foto: stock.xchng
Decembra beigās reģistrēti vairāki jauni uzņēmumi gaļas nozarē, tostarp AS " Putnu Fabrika "Ķekava" adresē reģistrētas 13 mazkapitāla SIA, kuru vadībā ir gan "Ķekavas" amatpersonas, gan sabiedrībā mazpazīstami cilvēki, savukārt uzņēmējs, čečenu kopienas līderis Bislans Abdulmuslimovs nodibinājis jaunu uzņēmumu Daugavpils gaļas kombināts, trešdien ziņo laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

Laikraksts, atsaucoties uz Komercreģistra informāciju, ziņo, ka AS "Putnu fabrika "Ķekava" (PF "Ķekava") adresē reģistrēti 13 jauni mazkapitāla uzņēmumi - SIA "PFK Pārdošana", SIA "PFK Putnkopība", SIA "PFK Pasūtījumi", SIA "PFK Grāmatvedība", SIA "PFK Administrācija", SIA "PFK Reklāma", SIA "PFK Veterināri", SIA "PFK Ražošana", SIA "PFK Tehniskā daļa", SIA "PFK IT", SIA "PFK Attīstība", SIA "PFK Pārstrāde 2", SIA "PFK Finansisti" - šo uzņēmumu kapitāls ir viens lats. Tāpat šajā adresē reģistrēta SIA "Ķekavas broileri serviss" ar kapitālu viens lats.

Šo uzņēmumu valdēs ir gan PF "Ķekava" valdes locekļi, gan sabiedrībā mazpazīstami ļaudis. SIA "PFK Administrācija" valdi vadīs pašreizējais PF "Ķekava" valdes priekšsēdētājs Vitālijs Judins, bet "PFK Pasūtījumi" - Tatjana Solomka, PF "Ķekava" valdes locekle.

PF "Ķekava" vadības viedokli par notikušajām izmaiņām DB neesot izdevies iegūt.

Kā liecina "Lursoft" dati, pērnā gada finanšu pārskats vēl nav publiskots, bet 2009.gadu uzņēmums pabeidza ar 21 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 10% mazāks nekā gadu iepriekš, un 1,18 miljonu latu lieliem zaudējumiem, ko uzņēmuma vadība iepriekš skaidroja ar vairākiem iemesliem, tostarp faktu, ka vistu ganāmpulks nav devis gaidīto ražību, tāpēc to nācies nomainīt, informē DB.

2009. gadā kompānija realizēja 16 156 tonnas saražotās produkcijas, kas ir tikai par 2% mazāk nekā 2008. gadā un, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, uzņēmumam izdevās saglabāt savu tirgus daļu.

2010. gadā PF Ķekava plānoja noturēt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī.

Jaunu uzņēmumu pērnā gada nogalē nodibinājis LMT futbola līgas līdervienības "Skonto" un citu uzņēmumu līdzīpašnieks, čečenu kopienas līderis Latvijā Bislans Abdulmuslimovs, vēsta laikraksts.

Kā liecina Komercreģistra informācija, jaunais uzņēmums SIA "Daugavpils gaļas kombināts" reģistrēts 28. decembrī, un tā valdes priekšsēdētājs ir Abdulmuslimovs, kurš ir arī Rēzeknes gaļas kombināta (RGK) līdzīpašnieks, viņam pieder arī 99,06% "Skonto" un daļas citos uzņēmumos.

Par valdes locekli jaunajā uzņēmumā kļuvis otrs RGK līdzīpašnieks Guntis Piteronoks. Jaunā uzņēmuma parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 latu.

DB atgādina, ka RGK Daugavpils gaļas kombinātā sāka saimniekot pagājušā gada 7.jūnijā. Iepriekš uzņēmumā strādāja igauņu SIA "Uvic", kas bija iegādājies "Daugavpils gaļas kombinātu R", ieguldot 1,5 miljonus latu, taču pēc PVD pārbaudēm, kuru laikā tika atklātas nepilnības, ražotne tika slēgta. "Uvic" īpašnieks Aleksandrs Mušarovs toreiz sarunā ar DB norādīja, ka viņi no tirgus ir izspiesti. RGK oficiālā paziņojumā jūnijā norādīja, ka uz "Daugavpils gaļas kombināta R" maksātnespējas procesa laiku tas noslēdzis nomas līgumu par tā telpu un iekārtu īri ar mērķi tās iegādāties, lai attīstītu un paplašinātu RGK ražošanu un realizāciju. "Uvic" īpašnieks notikušo nosauca par iepriekš saplānotu tehnisku vienošanos starp ieinteresētajām pusēm un sacīja, ka ieguldītās investīcijas zaudētas. "Uvic" Latvijas tirgū ienāca 2008. gada sākumā, lolojot ambiciozus plānus, taču ražošanu uzņēmumam nācās pārcelt uz Igauniju.

Laikraksts arī atgādina, ka RGK līdzīpašnieks Abdulmuslimovs kopā ar Valsts prezidenta ārštata padomnieku Vasiliju Meļņiku nodibinājis uzņēmumu "Baltijas marka", kura mērķis ir nodarboties ar lauksaimniecisko ražošanu, pārstrādi un tirdzniecību. "Baltijas marku" konsultē bijušais PVD ģenerāldirektors un aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!