Foto: Publicitātes foto

Latvijas saldumu ražotāja AS "Laima" starptautiskajā izstādē Maskavā "Prodexpo 2014” par izcilu produktu kvalitāti un garšu konkursā "Labākais produkts" saņēma trīs zelta, savukārt SIA "Staburadzes konditoreja" - divas sudraba medaļas, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Zelta medaļa piešķirta tumšās šokolādes konfektēm "Laima Mon Ami", šokolādes konfektēm "Maestro" un cepumiem "Fantāzija". Savukārt sudraba medaļa piešķirta "Staburadzes konditorejas" ražotajai tortei "Serenāde" un kūciņām "Skudru pūznīši ar dzērvenēm".

Kā norādīja uzņēmuma eksporta direktore Ieva Jonsone, 2014.gadā Krievijas tirgū plānots 30% pieaugums, kuru paredzēts sasniegt, sākot sadarbību vēl ar divām lielām tirdzniecības ķēdēm, kā arī paplašinot darbību reģionos, piemēram, Centrālā federālā reģiona tīklos un Pievolgas tīklos.

Patlaban "Laimas" ražotie saldumi ir pieejami lielākajos Krievijas veikalu tīklos "Auchan", "Okei","7 kontinents", "X5 Retail", "Diksi", "Lenda", "Semja, "Azbuka vkusa", "Stokcmann", "Netto", "Kesko".

2013.gadā eksporta apgrozījums uz Krievijas tirgu sasniedza 4,2 miljonus eiro. Kopumā "Laimas" produkcija tiek eksportēta uz 30 valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Turkmenistānu. Eksports veido 42% no saražotās produkcijas.

"Laima" un "Staburadzes konditoreja" līdzās AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics" ir "NP Foods" grupas uzņēmums. Kompānija nodarbina 148 darbiniekus.

Kā ziņots, "Prodexpo 2014" norisinājās Maskavā no 10. līdz 14.februārim.Tas ir nozīmīgākais ikgadējais pasākums pārtikas jomā Krievijā un Austrumeiropā. Pērn izstādē piedalījās 2309 dalībnieki no 64 valstīm. Izstādes apmeklētāju skaits sasniedza 98 500.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!