Foto: Publicitātes foto

Zefīru ražošanas pilnveidošanai uzņēmums "Laima" īsteno investīciju projektu kopumā 280 tūkstošu eiro vērtībā, portālu "Delfi" informē kompānijas pārstāve Rita Voronkova.

Pusotra gada laikā 100 tūkstoši eiro ieguldīti jaunas zefīra "Maigums" līnijas radīšanai, proti, tagad šie kārumi tiek ražoti arī ar pildījumu. Pirmais jauninājums būs melleņu un kafijas pildījums. Savukārt baltā zefīra ražošanas pilnveidošanā investēti 180 tūkstoši eiro.

"Investīciju projekts ir kopdarbs starp mūsu, "Laimas" un Vācijas ražošanas iekārtu speciālistiem," skaidro "Laimas" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis. "Rezultāts paaugstinājis Laimas ražoto zefīru konkurētspēju vietējā un dod jaunu pievienoto vērtību darbībai eksporta tirgos. Augsts potenciāls "Laimas" zefīriem ir ASV tirgū. Uzņēmums tiek attīstīts, lai nodrošinātu ražošanas paplašināšanu šeit, Latvijā."

Investīciju projekts īstenots sadarbībā ar Vācijas uzņēmumu "OKA Spezialmaschinenfabrik", kas izgatavoja īpašas iekārtas, lai nodrošinātu pildītu zefīru ražošanu.

Savukārt tehnoloģiju ar žāvētu ogu, augļu gabaliņiem apbērtu zefīru ražošanai radīja "Laimas" speciālists, inženieris Haralds Straupe. Laimā zefīra Maigums ražošana tika uzsākta 1991. gadā. Pēc ražošanas pilnveidošanas maiņas laikā ir ir iespējams saražot 1400 kilogramus zefīra "Maigums".

Pērn "Laimas" zefīru pārdošanas apjomi auguši par 49%, savukārt 2014.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar to pašu laiku pērn sasniegts 80% pieaugums. Šobrīd "Laimas" zefīrs tiek eksportēts arī uz ES valstīm, Krieviju, Izraēlu un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!