Foto: LETA
Nekustamo īpašumu attīstītājs "Larix Property" iegādājies 2,5 hektārus zemes Rīgas klusajā centrā, pavēstīja kompānijas mārketinga vadītāja Līga Daniļēviča.

Viņa norādīja, ka pērn decembrī Zemesgrāmatā nostiprinātas "Larix Property" īpašuma tiesības apbūves teritorijai Rīgas klusajā centrā starp Antonijas, Melngaiļa un Strēlnieku ielu.

"Apbūves teritorijas iegāde vietā, kas ir tieši pāri ielai kvartālam, kur nesen pabeidzām rekonstrukciju, likās loģisks nākamais solis mūsu uzņēmumam," sacīja "Larix Property" valdes loceklis Romāns Astahovs un piebilda, ka pašlaik reti kurš šaubās, ka tieši tā klusā centra daļa attīstīsies visstraujāk.

Kompānijā norādīja, ka apbūves teritorija atrodas unikālā vietā un ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, kas attīstītājam uzliek lielu atbildību un papildu pienākumus gan projekta sagatavošanā, gan tā realizācijā. Uzņēmumā arī atzina, ka īpašuma tiesību nostiprināšana ir tikai šā projekta sākums, kas tiks realizēts vairākus gadus.

Turpmāk "Larix Property" plāno koncentrēsies uz darbiem, kas ir saistīti ar teritorijas pārņemšanu no iepriekšējā īpašnieka, paralēli darbojoties pie padziļinātas izpētes un sīka attīstības plāna izstrādes. "Plānots, ka teritorijā starp Antonijas, Melngaiļa un Strēlnieku ielu tiks attīstīta dzīvojamā un biznesa apbūve, taču pagaidām nav zināmas projekta aprises - tās varētu noskaidroties aptuveni gada vidū," pastāstīja Daniļēviča.

"Larix Property" jau ir realizējis kvartāla rekonstrukciju Rīgas klusajā centrā, izveidojot viesnīcu "Albert Hotel", biroju ēku "Zaļā 1" un dzīvojamo namu "Futuris".

"Larix Property" ir dibināts 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14,5 miljoni latu. Tas pieder Nīderlandes mātesuzņēmumam "Latprop Holding B.V.". 2011.gadā "Larix Property" strādājā ar 1,035 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 41,4% vairāk nekā 2010.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi, salīdzinot ar gadu iepriekš, saruka par 20,8% un bija 843,6 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!