Foto: DELFI
"Ventspils naftas" (VN) grupas kompānijas "Latvijas Kuģniecība" meitasuzņēmums "Lasco Investment" cer pārdot Preses namu, intervijā portālam "Baltic Business Service" sacīja VN grupas valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Viņš norādīja, ka ir atjaunota nekustamo īpašumu pārvaldītāja "Lasco Investment" maksātspēja un tas pārdod īpašumus. "Mēs jau esam pārdevuši vienu no tā īpašumiem, un ir interesenti par vēl diviem. Mūsu stratēģija ir pārdot aktīvus, kuri nav saistīti ar grupas pamatdarbību, tādēļ tas noteikti turpināsies," pauda Kirkups.

Vienlaikus viņš atzina, ka uzņēmums cer pārdot arī Preses namu. "Interese par to ir, bet pagaidām neviens nav pateicis: "Labi, šī ir cena un nosacījumi, kurus es piedāvāju!". Tā ir ļoti slavena un skaista vieta Rīgā ar sešu hektāru zemes gabalu. Līdz ar to tā būtu liela investīcija – iegādāties, attīstīt un pēc tam pārdot šādu īpašumu ir dārgi. Bet mēs ceram, ka Preses namu pārdot izdosies," sacīja VN grupas vadītājs.

Kirkups pieļāva, ka nekustamo īpašumu cenas Latvijā varētu būt ietekmējušas Eiropas Savienības un Krievijas sankcijas, kā arī ekonomikas krīze Krievijā. "Pirms diviem gadiem cenas, kuras piedāvāja par mūsu īpašumiem, bija daudz augstākas, nekā tās ir šodien," viņš piebilda.

VN ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās - "Latvijas Kuģniecībā", "LatRosTrans" un "Ventspils nafta termināls". VN koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!