Foto: LETA

AS "Latvijas kuģniecība" (LK) meitas uzņēmums SIA "LASCO Investment" valde pieņēmusi lēmumu pievienot tās meitas kompāniju SIA "Darījumu centrs Daugava", kurai pieder nekustamais īpašums Rīgā, Balasta dambī 2 jeb "Preses nams", liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Kreditoru prasījumi piesakāmi "LASCO Investment" juridiskajā adresē Elizabetes ielā 1, Rīgā, viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Arī "Darījumu centrs Daugava" paziņojumā skaidrots, ka valde ir pieņēmusi lēmumu par reorganizāciju, pievienojot to "LASCO Investment" kā iegūstošai sabiedrībai. Arī šīs kompānijas kreditoru prasījumi piesakāmi viena mēneša laikā kompānijas juridiskajā adresē Elizabetes ielā 1.

Jāatgādina, ka LK zaudējumi pērn galvenokārt bija radušies no "LASCO Investment" koncerna atkārtotas konsolidācijas un sekojošās "LASCO Investment" piederošo nekustamo īpašumu aktīvu vērtības samazināšanas, kopā radot negatīvu finanšu rezultātu 22,74 miljonu ASV dolāru (20,86 miljonu eiro) apmērā. Patlaban aktīvi tiek īstenota "LASCO Investment" piederošo nekustamo īpašumu atsavināšana. Lai spētu izpildīt finansiālās saistības un koncentrētos uz uzņēmuma pamatdarbību, LK turpinās pakāpeniski atbrīvoties no aktīviem, kas nav saistīti ar uzņēmuma pamatdarbību. Šī iemesla dēļ "LASCO Investment" pārdod savā īpašumā esošo nekustamo īpašumu portfeli. Uzņēmuma nekustamo īpašumu portfelī ir Preses nama ēka, atpūtas komplekss "Lejastiezumi", viesnīca "Rīgas līcis", Ventspils biznesa centrs un citi.

Īpašuma "Lejastiezumi" pārdošanas process tika pabeigts aprīlī, saņemti arī potenciālo pircēju piedāvājumi citiem īpašumiem. Vienlaikus notiek LK koncerna sabiedrību likvidācija un pārstrukturēšana Latvijas un ārzemju jurisdikcijās.

"Darījumu centrs Daugava" pērn strādāja ar 264 325 eiro apgrozījumu un 236 487 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums līdz šim bijis "LASCO Investment" meitas uzņēmums un tā galvenie darbības veidi ir starpniecība darbībā ar nekustamo īpašumu un sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Kā ziņots, LK un tās meitassabiedrību peļņa šī gada pirmajā ceturksnī bija 4,11 miljoni ASV dolāru (3,67 miljoni eiro), liecina LK paziņojums biržai "Nasdaq Riga". Pērn pirmajā ceturksnī LK koncerna peļņa bija 2,98 miljoni ASV dolāru (2,66 miljoni eiro).

LK koncerna kopējie ienākumi 2016.gada pirmajā ceturksnī bija 25,16 miljoni ASV dolāru (22,48 miljoni eiro), šajā periodā sasniedzot uzlabotu un stabilu neto reisu rezultātu 22,8 miljonu ASV dolāru (20,37 miljonu eiro) apmērā.

"Ventspils naftai" pieder 49,94% LK akciju daļu, "Fondo H Estonia" - 19,62%, bet Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai - 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!