Foto: LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrības "Latraps" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam, strādāja ar 163,171 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,3% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kooperatīva peļņa saruka par 29,1% - līdz 1,435 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais "Latraps" finanšu pārskats.

Kooperatīva vadības ziņojumā teikts, ka "Latraps" ieņēmumu nelielo samazināšanos var vērtēt kā ļoti atzīstamu saimnieciskās darbības rezultātu, jo iepriekšējā finanšu gada klimatisko apstākļu dēļ samazinājās rapša sējumu apmēri, līdz ar to rapša pārdošanas apgrozījums saruka par 56%.

Savukārt lauksaimniecības izejvielu realizācijas apmēri ir pieauguši par 10%, par 18% palielinājušies arī tehnikas tirdzniecības apmēri. Savukārt kaltes pakalpojumu apmēri ir palielinājušies par 73%, kas skaidrojams ar ražas novākšanas laikā esošajiem klimatiskajiem apstākļiem.

Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmums ir realizējis vairākus būvniecības projektus, tostarp pabeidzis un nodevis ekspluatācijā miežu pieņemšanas līniju un rekonstruējis darbnīcu Elejas objektā, kā arī rekonstruējis Madonas objektu. Tāpat "Latraps" aizvadītajā finanšu gadā ir iegādājies īpašumu Aizkrauklē, lai uzlabotu biedriem sniegto pakalpojumu kvalitāti un palielinātu apmērus.

"Latraps" ar Eiropas Savienības fondu atbalstu ir sācis Aizkraukles graudu pirmapstrādes kompleksa, tā elektroenerģijas pievada un gāzes apgādes sistēmas izbūvi, kā arī sācis pārbūvēt Elejas graudu pieņemšanas un pirmapstrādes punktu, celt graudu bunkuru Jaunpagastā un būvēt Bauskas graudu pirmapstrādes līniju un noliktavu.

Tāpat pagājušajā finanšu gadā "Latraps" par miljonu eiro iegādājās piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" kapitāldaļas.

Aizvadītajā finanšu gadā kooperatīvā iestājās 46 biedri, bet 26 tika izslēgti, tādējādi sasniedzot 749 biedrus un 49 biedru kandidātus.

"Latraps" valde uzskata, ka ir labi nodrošinājusies, lai arī nākotnē varētu sekmīgi iepirkt un realizēt savu biedru produkciju, kā ari nodrošināt biedrus ar nepieciešamajām izejvielām. Tādēļ "Latraps" vadība sagaida pozitīvus rezultātus arī nākamajā pārskata periodā

"Ņemot vērā graudaugu ražas pieaugumu 2015. gada sezonā, 2015/16 gadā prognozējams apgrozījuma pieaugums," norāda "Latraps" vadība, piebilstot, ka, ņemot vērā vispārējo lauksaimniecības ražošanas apmēru pieaugumu, kooperatīvs plāno ieguldīt ievērojamu investīciju apmēru, lai nodrošinātu biedru pieaugošo pieprasījumu pēc kvalitatīviem pakalpojumiem.

2000. gadā dibinātais "Latraps" ir lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latvijā. Iepriekšējā finanšu gadā no 2013. gada 1.jūlija līdz 2014. gada 30. jūnijam "Latraps" strādāja ar 166,988 miljonu eiro apgrozījumu un 2,022 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!