Foto: LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrības "Latraps" ieguldīs 1,032 miljonus eiro graudu uzglabāšanas torņu būvniecībā Talsu novada Virbu pagasta Jaunpagastā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta īstenošanai bija izsludināts arī iepirkumu konkurss, kurā triju pretendentu vidū uzvarēja SIA "Voka", kura līgumcena ir 1,032 miljoni eiro.

Graudu uzglabāšanas torņus plānots celt lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" ietvaros līdz šā gada 1. augustam.

"Latraps" valdes priekšsēdētājs Edgars Ruža pastāstīja, ka investīciju projektu iecerēts īstenot nolūkā kāpināt graudu uzglabāšanas jaudas. "Katru gadu turpinām būvēt jaunus torņus, attīstīties. Latvijā nepietiek graudu uzglabāšanas jaudas un kapacitātes. Mūsu Talsu puses biedri ir izlēmuši, ka viņiem ir nepieciešams vairāk, tāpēc viņi turpina attīstīt šo objektu," teica Ruža, piebilstot, ka pēc projekta īstenošanas graudu uzglabāšanas jaudas pieaugs par 12 000 tonnām. Patlaban šajā objektā Jaunpagastā var uzglabāt 17 000 – 18 000 tonnu graudu.

Pēc kooperatīva vadītāja teiktā, nākotnē plānots palielināt graudu uzglabāšanas jaudas arī citās Latvijas vietās, bet pagaidām viņš nevēlējās atklāt plašāku informāciju.

Jau vēstīts, ka "Latraps" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. jūlija līdz 2016. gada 30. jūnijam, strādāja ar 228,799 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,2 % vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kooperatīva peļņa saruka par 0,7 % – līdz 1,424 miljoniem eiro.

"Latraps" dibināts 2000. gadā Elejā un ir lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latvijā. No 12 zemnieku kooperatīva "Latraps" kļuvis par lielāko lauksaimniecības kooperatīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!