Foto: DELFI

Holdinga "Ventspils nafta" (VN) uzņēmums "LatRosTrans" pērn strādāja ar 13,682 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,1% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt - līdz 2,872 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais "LatRosTrans" finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījums sarucis saistībā transportēto naftas produktu apmēra kritumu. "LatRosTrans" iepriekš ziņoja, ka pērn transportēti 4,7 miljoni tonnu naftas produktu pretstatā 5,7 miljoniem tonnu 2014.gadā (kritums par 17,5%).

"2015.gads iezīmējas ar svarīgu tendenci pasaules valūtas tirgū - ASV dolāra kurss piedzīvoja būtisku pieaugumu attiecībā pret eiro. Saņemot izsniegtos aizdevumus no saistītajām pusēm, spēcīgā ASV dolāra pozīcija attiecībā pret eiro papildus operatīvajiem peļņas rādītājiem nodrošināja ieņēmumus astoņu miljonu eiro apmērā," teikts vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijai nozīmīgs notikums pērn bija tehnoloģiskās naftas izspiešana vairāk nekā 64 tūkstošu tonnu apmērā no neizmantotajiem cauruļvadiem, kas konservācijas projekta pirmā etapa ietvaros tiks īstenota kopīgi ar kompāniju "Orlen Lietuva". Konservācijas projektu paredzēts pabeigt 2016.gadā.

VN iepriekš vēstīja, ka turpmākajos gados "LatRosTrans" uzdevums būtu noturēt transportēšanas apmērus aptuveni 3,5 miljonu tonnu apmērā gadā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka "LatRosTrans" 2014.gadā strādāja ar 16,502 miljonu eiro apgrozījumu un guva 376,2 tūkstošu eiro peļņu.

"LatRosTrans" ir naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu Polocka-Ventspils. Sabiedrībai pieder arī naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Lielākais "LatRosTrans" īpašnieks ar 66% kapitāla daļu ir VN, bet 34% pieder Krievijas naftas produktu cauruļvadu monopolistam "Transņefteprodukt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!