Foto: LETA

Valstij daļēji piederošais telekomunikāciju uzņēmums ”Lattelecom”, par kura apvienošanu ar ”Latvijas Mobilo telefonu” drīzumā varētu lemt valdība, apsvēris iespēju iegādāties ”Baltijas Mediju aliansi”, kam pieder vairāku Krievijas kanālu, tostarp ”Pirmā Baltijas kanāla” (PBK) retranslēšanas tiesības Baltijas valstīs.

Par darījumu jau spriests "Lattelecom" padomē, svētdien, 8. septembrī ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", norādot, ka konkrēts lēmums gan vēl nav pieņemts.

Patlaban holdings "Baltijas Mediju alianse" kontrolē ap 30 % televīzijas reklāmas tirgus un tās cena tiek lēsta vairākos desmitos miljonu latu.

"Lattelecom" un PBK īpašnieku pārstāvji no komentāriem "De facto" atteikušies, taču, kā noskaidrojis raidījums, par iespējamo darījumu ir informēti vairāki Latvijas valdības ministri.

" Jāzina, vai tiešām "Lattelekom", iegādājoties holdingu, iegādājas preci vai tikai ārējo čaulu; Otrs,- es domāju, ka vienmēr ir labāk, ja tās institūcijas, kas šeit kaut ko retranslē vai rada, -  pieder uzņēmumiem, kas ir Latvijas uzņēmumi, vai vismaz demokrātisku valstu īpašumā, jo tas dod vismaz iespēju nevis valstij, bet pašiem sevi labāk kontrolēt," raidījumam norādījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Savukārt Reformu partijas deleģētais Daniels Pavļuts, atbildot uz jautājumu par to, vai Latvijas valstij piederošam uzņēmumam būtu jānodarbojas ar Krievijas kanālu retranslēšanu, sacījis: " Visi paredzējumi liecina, ka nākotnē tas nebūs valsts uzņēmums, vai vismaz valsts nekontrolēs tā uzņēmuma darbību."

"Delfi" jau ziņoja, ka šovasar valdība atbalstīja atsavināmo valsts kapitālsabiedrību sarakstu, kurā iekļauts gan "Lattelecom", gan LMT. Tomēr pirms mēneša, kad kļuva zināms par to, ka valdībai būs jālemj par abu valstij daļēji piederošo uzņēmumu apvienošanu, Pavļuta vadītā Ekonomikas ministrija paziņoja, ka patlaban telekomunikāciju uzņēmumu apvienošana nav darbakārtībā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!