Foto: PantherMedia/Scanpix

Tā kā šī gada 12. oktobrī beidzas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) šogad aprīlī noteiktais aizliegums translēt televīzijas programmu "Rossija RTR", kabeļoperatori "Baltcom" un "Lattelecom" to atsāks pārraidīt, savukārt "Viasat" to nedarīs, sacīja aptaujātie operatori.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Informācijas centra vadītāja Agnese Berga sacīja, ka NEPLP 2016. gada 7. aprīļa lēmums par Zviedrijā reģistrētās TV programmas "Rossija RTR" izplatīšanas ierobežošanu Latvijas teritorijā stājās spēkā šā gada 12. aprīlī un ir spēkā līdz 12. oktobrim, līdz ar to 13. oktobrī programmu Latvijas teritorijā atkal drīkstēs pārraidīt. "Kabeļoperatoriem nebūs katram atsevišķi jāizņem atļauja, tie kabeļoperatori, kuriem ir retranslācijas atļauja programmai "Rossija RTR", to varēs raidīt ar 13. oktobri," teica Berga.

"Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Jūlija Ņikitina sacīja, ka "Lattelecom" ir pilnībā respektējis un ievērojis NEPLP noteikto "RTR Rossija" retranslācijas aizliegumu. "Aizlieguma ilgums noteikts sešu mēnešu periodā un, pamatojoties uz līgumattiecībām ar "Rossija RTR", pēc aizlieguma termiņa beigām, tas ir, sākot ar 13. oktobri, "Lattelecom" televīzijā kanāls atkal būs pieejams - ja vien NEPLP nelems citādi," teica Ņikitina.

Viņa uzsvēra, ka "Rossija RTR" ir Eiropas Savienības jurisdikcijā esošs kanāls un par tā saturu retranslētāji, tajā skaitā "Lattelecom", neatbild.

Arī "Baltcom" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Dreimane teica, ka "tā kā šī atļauja ir, no 13. oktobra arī mēs kanālu pārraidīsim". "Kanāls ir ārkārtīgi pieprasīts, un mums ir jārespektē mūsu klientu vēlmes," viņa teica.

Turpretī "Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja Līna Kārkliņa teica, ka "Viasat" neatsāks pārraidīt TV kanālu "Rossija RTR". ""Viasat" ir pieņēmis lēmumu pārtraukt sadarbību ar "Rossija RTR" kanālu, jo kanāla pārkāpumu dēļ nevar nodrošināt stabilu un nepārtrauktu kanāla pieejamību saviem klientiem," teica Kārkliņa.

Kā ziņots, 12. aprīlī stājās spēkā aizliegums retranslēt un izplatīt TV programmu "Rossija RTR".

NEPLP 2015. gada laikā atkārtoti konstatēja rupjus pārkāpumus televīzijas kanāla "Rossija RTR" pārraidītajos raidījumos, kuros pārkāpts gan Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, gan arī Eiropas Savienības Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!