Foto: DELFI

"Lattelecom" un koncernam "Modern Time Group" (MTG) nav izdevies vienoties par kanāla TV3 retranslācijas noteikumiem interaktīvajā televīzijā ar skatītājiem izdevīgiem nosacījumiem.

Par to portālu "Delfi" informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite.

MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādejādi "Lattelecom" satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas "Lattelecom" kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā piemēram, "Discovery", "Eurosport", CNN, BBC, "Fox", "National Geographic" un citiem, atzīmē uzņēmumā. 

Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildus finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā must carry statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā, norāda "Lattelecom".

„Nav izdevies vienoties ar koncernu MTG par kanāla TV3 retranslāciju, taču esmu pārliecināta, ka mums izdosies kompensēt šī kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā "Lattelecom" TV kanālā, savukārt atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu. Esam pievienojuši gan jaunus kanālus, gan paplašinājuši "Lattelecom" videonomas piedāvājumu, tajā iekļaujot piemēram tādus Latvijā veidotus raidījumus kā "Sirmais. Kulta ēdieni", raidījumi jaunajiem vecākiem - "Māmiņu klubs", festivāla "Positivus" koncertieraksti u.c.. Tāpat pieejamas lielāko ASV kino studiju - Paramount, Sony, Disney u.c. jaunākās filmas uzreiz pēc to pirmizrādēm kinoteātros, kā arī  Eiropas godalgotās kinofestivālu filmas, un, protams, visplašākā Latvijā veidoto filmu un raidījumu izlase," stāsta "Lattelecom" Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

"Lattelecom" Interaktīvās televīzijas skatītājiem tiek piedāvāta iespēja skatīties izklaides kanālu visai ģimenei - FOX un FOX Life kas piedāvā pasaulē slavenas filmas un TV šovus. Līdz ar pirmizrādi Ņujorkā, Lattelecom TV skatītāji varēs skatīties kulta seriāla „Troņa spēles" jaunās - 4.sezonas sērijas, kā arī sekot līdzi notikumiem „Da Vinči Dēmoni" 2.sezonas jaunākajās epizodēs.

"Lattelecom" turpinās strādāt, lai attīstītu Latvijā veidota TV satura ražošanu un izplatību, aicinot uz sadarbību gan Latvijas Radio, gan Latvijas televīziju. Jau ziņots, ka  14.martā, Lattelecom nosūtījis LTV konkrētus sadarbības priekšlikumus, piedāvājot atbalstu, savu TV platformu un resursus, šīs iniciatīvas realizācijai, norāda uzņēmumā. 

"Lattelecom" aicina sadarbību sākotnēji veidot divos virzienos - paplašinot ziņu klāstu krievu valodā, nodrošinot skatītājiem objektīvu informāciju par notikumiem Latvijā un pasaulē ar Latvijā veidota TV satura palīdzību. Kā arī veidojot atsevišķu kultūras kanālu, piedāvājot skatītājiem kultūras ziņas, tai skaitā no Latvijā pārstāvētajām mazākumtautībām.

TV3 paziņojumi nekādi neattiecas uz Lattelecom Virszemes TV klientiem - viņi arī pēc 1.aprīļa turpinās skatīties kanālu TV3.

"Lattelecom" Virszemes TV klientiem kanāls TV3 būs pieejams arī pēc 1.aprīļa. Pārrunas ar koncernu MTG šobrīd notiek tikai par kanāla TV3 translāciju Interaktīvajā TV.

Savukārt mediju grupas "Modern Times Group" sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone pirmdien norādīja, ka 1.aprīlī beidzas līgums starp TV3 un "Lattelecom" par kanāla TV3 raidīšanu "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā.

Līdz šim "Lattelecom" nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, un tas nozīmē, ka "Lattelecom" nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa. Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, aicinām izmantot lielāko nacionālo video portālu "Latvijā TVPlay" un "TVplay" aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas.

Kā iepriekš informēja MTG, 1.aprīlī beidzas līgums, kas noslēgts starp TV3 un "Lattelecom" par kanāla TV3 raidīšanu Lattelecom interaktīvajā televīzijā. Jauns līgums abu uzņēmumu starpā nav noslēgts, un tas nozīmē, ka "Lattelecom" nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa.

Tas attiecas tikai uz "Lattelecom" interaktīvās televīzijas lietotājiem, citi kabeļoperatori, satelīttelevīzijas operatori un virszemes televīzijas operators piedāvā skatīties kanālu TV3.

MTG norāda, ka "Lattelecom" šobrīd nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko Lattelecom tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien MTG  un "Lattelecom"  paziņoja, ka pēdējā brīdī mēģina panākt vienošanos par jaunu retranslācijas līgumu.

Tika vēstīts, ka šīm sarunām rezervēta pirmdiena, kā arī otrdiena, 1.aprīlis, kurā uzņēmumi vēl mēģinās vienoties par sadarbību. 

Skandināvijas mediju koncernam MTG, kurš kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, "3+",
TV6
, LNT,
TV5
un "Latvijas Mūzikas kanāls".

"Lattelecom", kurā 51% daļu pieder Latvijas valstij un 49% - skandināvu koncernam "TeliaSonera", ir maksas TV platforma, kas nodrošina vislielāko skaitu latviešu TV kanālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!