Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai papildinātu AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" vadību ar administratīvo un juridisko kapacitāti, plānots tās vadību uzticēt Arnim Kurgam, kurš pašlaik veic "Latvenergo" valdes locekļa pienākumus, informēja uzņēmumā.

Savukārt "Latvenergo" valdes locekļa kandidātu Ekonomikas ministrija plāno izvēlēties nominācijas kārtībā. Minētās izmaiņas tiks veiktas pēc atbilstoša kandidāta atlases.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" meitasuzņēmums "Enerģijas publiskais tirgotājs" reģistrēts šī gada februārī, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 25.februārī, un tā pamatkapitāls ir 40 000 eiro.

Uzņēmumam dibināšanas brīdī bija trīs valdes locekļi - Līga Daugaviete, Andris Cakuls un Guntars Baļčūns. Līdz šim valdes priekšsēdētājs bija Cakuls.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem "Enerģijas publiskais tirgotājs" veic obligāto iepirkumu, kuru pārdos biržā. Ņemot vērā ikgadēji kompensējamās obligātā iepirkuma izmaksas un valsts budžeta dotāciju, "Enerģijas publiskais tirgotājs" katru gadu veiks OIK aprēķinus, ko iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) apstiprināšanai. SPRK pēc iesniegto aprēķinu pārbaudes apstiprina OIK, kas tiks iekļauts klientu rēķinos par patērēto elektroenerģiju no katra gada 1.aprīļa.

Jau ziņots, ka valdība šā gada 11.februārī apstiprināja rīkojuma projektu, kas paredzēja, ka obligātā iepirkuma un garantētās maksas par uzstādīto jaudu maksājumu administrēšanai no šā gada 1.aprīļa publiskā tirgotāja pienākumus pildīs "Enerģijas publiskais tirgotājs".

Latvijas elektroenerģijas tirgus tiek pakāpeniski atvērts jau kopš 2007.gada. Patlaban brīvajā tirgū ir vairāk nekā 24 000 elektroenerģijas lietotāju, kas patērē ap 75% elektroenerģijas. Nodrošinot pilnīgu elektroenerģijas tirgus liberalizāciju, elektroenerģijas tirgū tiktu iesaistīti arī visi mājsaimniecības lietotāji (ap 847 300 lietotājiem), kas patērē atlikušos aptuveni 25% elektroenerģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!