Foto: Publicitātes foto
Latvijas loģistikas un pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Voldemārs", kas pazīstams ar zīmolu "Valdo", gatavojas investēt septiņus miljonus litu (divus miljonus eiro) Lietuvas Liķēnu minerālūdens ražošanas atjaunošanā.

Pirmais minerālūdens urbums Lietuvas Biržu rajona Liķēnos tika veikts 1960.gadā. No 1964.gada minerālūdens, kas tur tika iegūts no 432 metru dziļuma, bija pazīstams ar nosaukumu "Likenai", bet ūdens no vairāk nekā kilometra dziļuma - ar nosaukumu "Aukštaitija".

Pēc Lietuvas neatkarības atgūšanas šā minerālūdens ieguve apsīka, bet urbumu vieta šobrīd pieder Panevēžas republikāniskajai slimnīcai.
"Voldemāra" īpašnieks, bijušais Lietuvas Seima deputāts Valdemārs Vaļķūns izteicis cerību, ka ar slimnīcas vadību izdosies vienoties par sadarbību.

"Tam būtu jābūt kopuzņēmumam - šāda darbības forma būtu pieņemama abām pusēm. Mēs par saviem līdzekļiem uzceltu modernu minerālūdens ražotni, bet ūdens piegādātāja būtu slimnīca. Šāda sadarbība nestu labumu visam Biržu rajonam - dabiskais minerālūdens veikalu plauktos savā ziņā kļūtu par reklāmu Liķēnu dziednīcām," viņš piebildis.

Iecerēts, ka "Voldemārs" Liķēnos uzcels jaunas pudeļu ražošanas un ūdens pildīšanas līnijas, kurās minerālūdens tiktu pildīts puslitra, litra un pusotra litra plastmasas pudelēs, bet viesnīcām, kafejnīcām un restorāniem tas tiktu piedāvāts puslitra stikla pudelēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!