Starptautiskais naftas un naftas produktu tirdzniecības milzis "Shell" Latvijas tirgū līdz gada beigām cer atklāt aptuveni desmit degvielas uzpildes stacijas ar "Shell" zīmolu, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmuma Komunikāciju departamenta vadītājs Džonatans Frenčs.

Kompānija noslēgusi zīmola licences līgumu ar SIA "Baltic Fuel Retail Partners".

Līgums paredz, ka "Shell" zīmola benzīntankos tiks tirgota "augstas kvalitātes "Shell" degviela un eļļas līdz ar ērtībai paredzētiem produktiem, lai piemērotos aizņemtu braucēju un citu klientu vajadzībām".

Frenčš skaidro, ka šis solis ir daļa no plašākas stratēģijas, lai sasniegtu uzņēmuma izaugsmes mērķus un paplašinātu "Shell" zīmola pārklājumu, tostarp arī jaunos tirgos kā, piemēram, Latvijā.

Gan "Baltic Fuel Retail Partners", gan degvielas uzpildes stacijas "Trest", kas tiek pārveidotas par "Shell" zīmola stacijām, pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Olmax Invest Limited", liecina "Lursoft" un zemesgrāmatas dati.

Kā ziņots, vismaz divas "Trest" uzpildes stacijas - Maskavas ielā un Kārļa Ulmaņa gatvē - tiek rekonstruētas par "Shell" zīmola benzīntankiem.

"Shell" ir viens no pasaules lielākajiem naftas un gāzes ieguves, pārstrādes un tās produktu tirdzniecības uzņēmumiem.

Uzņēmums Latvijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū strādāja līdz 2002. gadam, kad tas no Latvijas aizgāja, bet tā degvielas uzpildes stacijas pārņēma "Statoil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!