Foto: DELFI

AS "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 4,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013.gadā, liecina "Latvijas balzama" neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

Pārskata perioda neauditētā peļņa veidoja 7,1 miljonu eiro, kas ir par 14% augstāka nekā 2013.gadā. Peļņas palielinājumu uzņēmums pamato ar darbu produktu portfeļa attīstībā, eksporta apjomu pieaugumu stratēģiskajos tirgos un ražošanas efektivitātes paaugstināšanā.

Savukārt apgrozījuma pieaugumu ir ietekmējis apjomu pieaugums eksporta tirgos, kā, piemēram, eksports pēc "SPI Group" pasūtījumiem. Ievērojami pārdošanas apjoma pieaugumi sasniegti Baltijas valstu tirgos un Norvēģijā, kā arī īpašā nodokļu režīma "Travel Retail" un "Duty Free" zonā. Turpinot mērķtiecīgu izaugsmi stratēģiski nozīmīgos tirgos, uzņēmums sekmīgi paplašinājis sortimentu un audzis Ķīnas tirgū, kā arī licis pamatus nākotnes izaugsmei ASV un Apvienotās Karalistes tirgos.

"Latvijas balzams" 2014.gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

Ziņojumā biržai norādīts, ka "Latvijas balzams", apvienojoties ar meitasuzņēmumu SIA "Daugavgrivas 7", nākamo gadu laikā plāno izveidot muzeju un reprezentācijas telpas, kas veicinās dialogu ar patērētājiem un dos iespēju plašāk iepazīstināt ar zīmoliem un to vēsturi.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzams", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā.

"Amber Beverage Group" dibinātājs un 100% daļu īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!