Izdevējs SIA "Zaļais Circenis" ir pieņēmis lēmumu pārtraukt izdot izdevumus "Zīlīte" un "Ezis", portālu "Delfi" informē uzņēmumā "Latvijas Pasts".

Pasts nu aicina klientus vērsties ar iesniegumu pie izdevēja par samaksātās abonēšanas maksas atmaksu.

2016. gadam bērnu izdevumiem "Zīlīte" un "Ezis" "Latvijas Pastā" ir noformēti abonenti, bet izdevējs ir informējis par lēmumu pārtraukt izdot šos izdevumus, tādēļ klienti tiek aicināti vērsties ar iesniegumu par abonēšanas maksas atmaksu pie izdevēja "Zaļais Circenis" (Reģ. Nr.: 40003293019; juridiskā adrese: Kr. Valdemāra iela 129-3, Rīga, LV-1013; e-pasta adrese: redakcija@ziliteunezis.lv; kontakttālrunis: 67 702 302; Biroja adrese: Tallinas iela 40, Rīga, LV-1001).

Iesniegumā pasts lūdz norādīt tālruni un atmaksas veidu (konta numuru vai naudas pārvedumu). Iesniegumu var nodot arī jebkurā "Latvijas Pasta" nodaļā vai sūtīt elektroniski uz "info@pasts.lv".

Ar žurnāla izdevēju portālam "Delfi" pagaidām nav izdevies sazināties. Žurnāla "Zīlīte" ir viens no vecākajiem izdevumiem Latvijā, kura pirmais numurs iznāca 1958. gada augustā. Savukārt SIA "Zaļais circenis" dibināts 1996. gadā, lai privatizētu "Valsts Apgādu Zīlīte" – abu jau iepriekš minēto žurnālu izdevēju.

SIA "Zaļais circenis" valdes priekšsēdētājs ir Juris Baltgailis. Tā lielākais īpašnieks savukārt ir Baltgailim (50%) un Krievijas pilsoņiem Igoram Kelimam (16%), Jevgēnijam Makarovam (17%) un Irinai Popovai (17%) piederošā SIA "Riga Realty Media". Šī kompānija 2014. gadā apgrozīja 785 tūkstošus eiro un guva 23 tūkstošu eiro peļņu.

"Riga Realty Media" pieder 68% "Zaļā circeņa" daļu , bet pārējie īpašnieki ir Andris Eglītis (8%), Anite Kreituse (8%), Irina Lūse (8%) un Māris Rungulis (8%).

Uzņēmums gada pārskatu par pērno gadu nav iesniedzis, savukārt 2014. gadā tas apgrozīja 29 tūkstošus eiro, bet cieta 32,5 tūkstošu eiro zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!