Foto: Publicitātes foto

Rīgas apgabaltiesa 19.maijā ierosinājusi lietu pēc kluba "Coyote Fly" līdzīpašnieka prasības pret ASV reģistrētu kompāniju "Ugly Inc." saistībā ar "Coyote Fly" preču zīmi, informē tiesa.

Lietu izskatīs tiesnese Dzintra Balta. Pagaidām gan lietas izskatīšanas datums vēl nav nozīmēts.

Kā iepriekš norādīja SIA "Leopard", kas pārstāv "Coyote Fly" zīmolu, pagājušā gada novembrī "Ugly Inc." cieta neveiksmi, "mēģinot iebilst pret mums piederošo "Coyote Fly" preču zīmi. Patentu valdes Apelācijas padome toreiz piekrita, ka patērētājs var viegli atšķirt "Coyote Fly" no "Coyote Ugly", līdz ar to preču zīmes "Coyote Fly" reģistrācija ir spēkā un notiek veiksmīgā zīmola attīstīšana.

Kā norādīja uzņēmumā, likums paredz, ka no reģistra tiek dzēstas tās preču zīmes, kuras piecu gadu laikā nav izmantotas tirgū. "Loģika ir vienkārša - citādi ir brīvas rokas "troļļiem" iegūt reģistrāciju tādām zīmēm, kuras paši neizmanto, lai pēc tam radītu galvassāpes un izdevumus citiem uzņēmējiem vai viņiem uzspiestu "licences"," skaidroja uzņēmumā.

ASV reģistrētā sabiedrība "Ugly Inc." Latvijā ne reizi nav izmantojusi savu 2002.gadā šeit reģistrēto "Coyote Ugly" preču zīmi, tomēr viņi to izmantoja, lai iesniegtu iebildumu pret "Coyote Fly".

"Mums sava zīmola aizstāvēšana maksāja dārgi, jo Patentu valdē nav tādas sistēmas, ka zaudētājs atlīdzina otrai pusei radušos izdevumus. Mēs arī tagad neprasām no viņiem nekādu atlīdzību, tikai likumīgā kārtā lūdzam Rīgas apgabaltiesu atzīt šo "troļļu" preču zīmes reģistrāciju par spēkā neesošu. Tas jau nav tikai par labu mums, bet par labu jebkuram uzņēmējam Latvijas tirgū," minēja uzņēmumā.

Prasītājs iepriekš Augstākajā tiesā (AT) bija iesniedzis blakus sūdzību par apgabaltiesas lēmumu atstāt prasības pieteikumu bez virzības, nosakot termiņu trūkumu novēršanai. AT aprīļa beigās lēmumu atcēla pilnīgi un nodeva jautājumu jaunai izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!