Foto: DELFI

Starp 19 jau saņemtajiem pieteikumiem uz Latvijas dzelzceļa jaunā vadītāja vietu esot arī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs, sestdien ziņo LTV raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju.

Tāpat pieteikums saņemts no uzņēmēja un miljonāra Henrija Buka-Vaivada, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izpilddirektora Aivara Veisa un bijušā DNB bankas valdes priekšsēdētāja Andra Ozoliņa. Vēl vadošo amatu cer ieņemt bijušais AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, kuram patlaban ir aizdomās turētā statuss krimināllietā par izgāzušos jauno vilcienu iepirkumu, vēstī raidījums.

Sevi kā kandidātu vadošajam amatam uzņēmumā pieteicis arī Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas direktora vietnieks Māris Purviņš.

Savukārt piesaistītā personālatlases kompānija, kuras pienākums ir atrast labāko amata kandidātu, kā potenciālos vadītājus saskatījusi VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Aivaru Strakšu, uzņēmuma valdes locekļus Ēriku Šmukstu un Edvīnu Bērziņu. Uzrunāti arī SIA "Ldz Cargo" valdes priekšsēdētājs Māris Bremze un SIA "LDz ritošā sastāva serviss" valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga.

Personālatlases kompānijas uzrunājamo personu sarakstā atrodams esošais lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš un bijušais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, kā arī AS "Latvenergo" vadība – Andris Žīgurs un Uldis Bariss. Sarakstā atrodami arī tādi vārdi kā SIA "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un SIA "LMT" vadītājs Juris Binde, ziņo raidījums. Pēdējie divi iespējamie kandidāti raidījumam atzinuši, ka savas pašreizējās darba vietas piedāvājuma gadījumā neatstātu.

Binde raidījumam sacījis, ka "neviens ar viņu par šo tēmu nav runājis", taču atzina, ka piedāvājumu pat neapsvērtu. Arī Gulbis raidījumam sacīja, ka piedāvājumu neesot saņēmis, kā arī viņu apmierinot darbs "Lattelecom" un citu darbu viņš nemeklējot.

"Panorāmas" rīcībā esošā informācija liecina, ka amatam tiks uzrunāti arī AS "Latvijas Valsts meži" valdes priekšsēdētājs Roberts Stīpnieks un AS "Rīgas Piena kombināts" vadītājs Normunds Staņēvičs, kā arī "Rimi Latvia" vades priekšsēdētājs Valdis Turlais un "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers. Abi lielveikalu ķēžu vadītāji raidījumam skaidrojuši, ka piedāvājumu saņēmuši līdz šim neesot. Vilcmeiers raidījumam atzinis, ka savu darba vietu pamest negrasās, savukārt Turlais komentēt savu rīcību piedāvājuma saņemšanas gadījumā atteicies.

Pieaicinātais dzelzceļa uzņēmuma vadītāja vietas meklētājs jau esot uzrunājis vairākus kandidātus, bet saņēmis no viņiem atteikumu, vēstī raidījums. Atteikums saņemts no Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara (LRA), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA), bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (ZRP), ekonomista Jura Pūces ("Latvijas Attīstībai") un politiķa un diplomāta Aivja Roņa. Uzrunātais diplomāts un eksministrs Ronis raidījumam pastāstījis, ka pateicies par uzaicinājumu, bet pateicis "nē". Savukārt Pavļuts komentēt, vai saņēmis uzaicinājumu, atteicies.

Jau ziņots, ka jaunajam uzņēmuma vadītājam pašreizējo 7500 eiro algas vietā plānots maksāt 12 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!