Foto: LETA
Latvijas lielākā kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finiera" koncerns 2016.gadā strādāja ar 213,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja kompānijas padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

Pēc viņas teiktā, kompānijas pārdotais bērza saplākšņa apmērs pērn pieauga līdz 260 000 kubikmetriem, kas ir līdz šim augstākie rādītāji uzņēmuma vēsturē.

Uzņēmuma padomes biroja vadītāja sacīja, ka uzņēmums turpināja arī pirms sešiem gadiem sākto atalgojuma pieauguma politiku, kuras mērķis ir kopsolī ar uzņēmuma produktivitātes kāpināšanu darbinieku pirktspēju pakāpeniski pielīdzināt Ziemeļeiropas valstu rādītājiem, līdz 2020. gadam darba samaksu palielinot vidēji par 6-9% gadā. Pērn vidējais darbinieku atalgojums kompānijā palielināts par 7%, vidējai bruto darba algai sasniedzot 1244 eiro.

Pēc viņas teiktā, pērn "Latvijas finieris" nodokļos samaksāja 20 miljonus eiro, no kuriem darbaspēka nodokļos samaksāts 16,1 miljons eiro, pārējos nodokļos - 1,6 miljoni eiro, bet kā obligātā iepirkuma komponente (OIK) pērn samaksāti 2,2 miljoni eiro.

Medne pastāstīja, ka pagājušajā gadā noslēdzās arī līdz šim koncerna vēsturē lielākais atsevišķais investīciju projekts - bērza saplākšņa rūpnīcā "Kohila Vineer OU" Igaunijā kopumā divos etapos ieguldīti 80 miljoni eiro, uzbūvējot 18 000 kvadrātmetru lielu ražošanas cehu un uzstādot jaunākās tehnoloģijas. Tādējādi Kohilā izveidota pasaulē modernākā bērza saplākšņa ražotne. Tāpat "Latvijas Finieris" pērn oktobrī atklāja arī jaunu papīra impregnēšanas cehu rūpnīcas "Lignums" teritorijā. Abi iepriekš minētie projekti kopā ar citām investīcijām veido jaunu platformu nākotnes izaugsmei, viņa norāda.

Saskaņā ar "Latvijas finiera" padomes biroja vadītājas teikto, "Latvijas finieris" kopumā no 2014. līdz 2021. gadam īsteno 300 miljonu eiro lielu investīciju programmu. Līdz šim tās ietvaros ieguldīti 124 miljoni eiro, tostarp 52 miljoni eiro pērn. Turpmākajos gados produktu un ražošanas procesu attīstībā, kā arī darba ražības un kvalitātes paaugstināšanā koncerns plāno investēt vēl vairāk nekā 170 miljonus eiro.

Kompānijā norādīja, ka šogad "Latvijas finieris" prognozē aptuveni 10% apgrozījuma pieaugumu, pateicoties iepriekšējos gados veiktajām investīcijām ražošanas jaudu palielināšanā. Tāpat "Latvijas finieris" līdzīgi kā gadu iepriekš plāno stiprināt pozīcijas produktu realizācijā Eiropas kontinentā, kā arī turpināt meklēt jaunus sadarbības partnerus citās pasaules daļās.

Jau ziņots, ka 2015.gadā "Latvijas finiera" koncerns strādāja 196,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 15% un bija 12,763 miljoni eiro.

Koncerna "Latvijas finieris" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. "Latvijas Finieris" eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, tostarp nozīmīgākās no tām ir Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande un Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!