Foto: LETA
Investīciju programmā Latvijas kokapstrādes ražotāja "Latvijas Finieris" (LF) Lietuvas meitasuzņēmumā "Likmere" aprīlī darbu sāka otrā lobīšanas līnija, palielinot rūpnīcas jaudu par 25%, informēja LF padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

LF valdes loceklis Indulis Kovisārs pastāstīja, ka īstenotais projekts ļaus sasniegt līdz pat 180 tūkstošu kubikmetru finierkluču pārstrādi gadā, tādējādi gatavās produkcijas vērtība varētu pieaugt aptuveni līdz 12 miljoniem latu. "Tas veicinās un uzturēs stabilitāti ilgtermiņa attiecībās ar Lietuvas mežu īpašniekiem un apsaimniekotājiem," viņš piebilda.

Kopumā uzņēmuma "Likmere" attīstībā ir ieguldīti aptuveni 21,5 miljoni eiro (15,11 miljoni latu), un tajā strādā 80 darbinieku.

LF ir izveidots 1992.gadā uz triju saplākšņu ražošanas rūpnīcu bāzes. Kompānijas akcionāri ir vairākas privātpersonas. Saskaņā ar "Lursoft" datiem 2009.gadā uzņēmums strādāja ar 69,132 miljonu latu apgrozījumu un cieta 5,728 miljonu latu zaudējumus. Savukārt LF koncerna apgrozījums 2009.gadā bija 67,74 miljoni latu un zaudējumi - 7,991 miljons latu.

LF pārdod saražoto produkciju vairāk nekā 50 valstīs ar desmit reģionālo produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!