Foto: LETA

Latvijas lielākais kokapstrādes uzņēmums "Latvijas Finieris" pērn strādāja ar 218,831 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 5% un bija 10,857 miljoni eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas izaugsmi aizvadītajā gadā galvenokārt nodrošināja iepriekšējos gados ieguldītās investīcijas ražotņu modernizācijā, tostarp produkcijas apmēra palielināšanā.

Kompānijas vadība atgādina, ka pērn oktobrī "Latvijas Finieris" atklāja jaunu impregnēšanas ražotni Rīgā, kuras celtniecība tika sākta 2015.gada nogalē. Jaunajā ražotnē kompānija izmanto modernu un videi draudzīgu impregnētā papīra ražošanas tehnoloģiju ar augstāku pievienoto vērtību. Ieguldot 10 miljonus eiro, kompānija ir dubultojusi attiecīgā produkta ražošanas jaudu. Plašāka funkcionalitāte ļāvusi attīstīt sarežģītākus produktus. Gatavo produkciju kompānija izmanto arī citās koncerna "Latvijas Finieris" rūpnīcās.

"Latvijas Finiera" vadība arī atzīmē, ka aizvadītā gada novembrī tika atklāta koncerna jaunā bērza saplākšņa rūpnīca Igaunijā, kurā uzsākta saplākšņa produktu ar preču zīmi "Rīga" ražošana. "Pēc diviem investīciju etapiem 80 miljonu eiro kopvērtībā ir izveidota pasaulē modernākā bērza saplākšņa rūpnīca ar pārstrādes jaudu 160 000 kubikmetru bērza finierkluču gadā," norāda kompānijas vadība. Tāpat "Latvijas Finieris" patstāvīgi strādāja pie padziļinātas tehnoloģisko procesu izpētes un inovatīvāko risinājumu meklēšanas, lai sasniegtu izvirzītos mērķus ilgtspējīgā veidā.

Pērn "Latvijas Finieris" tika sertificēts atbilstoši ISO 50001 standarta prasībām, tādējādi izpildot ne vien normatīvajos aktos uzliktos pienākumus, bet arī gūstot pārliecību par uzņēmuma enerģētikas politikā nosprausto virzienu mērķtiecīgu īstenošanu. "Uzņēmums apzinās energoefektivitātes iespējas, kas vērstas uz piegādāto energoresursu sabalansētu un racionālu izmantošanu, kā arī uz atjaunojamiem resursiem balstītas pašražotās enerģijas īpatsvara palielināšanu kopējā energobilancē, saimnieciski rīkojoties ar pieejamiem resursiem. Būtisks aspekts kopējā darbā ir arī uzņēmuma darbinieku izglītošana energoefektivitātes jautājumos," norāda kompānijas vadība.

2016.gadā koncerns, saskaņā ar operatīvajiem datiem, attīstībā ieguldīja 48 miljonus eiro, tajā skaitā 16,7 miljonus eiro koncerna vadošajā uzņēmumā "Latvijas Finieris". Turpmākajos gados investīcijas plānots turpināt, lai veicinātu strauju izaugsmi produktos un automatizācijā, kā arī reģionālo attīstību Baltijā.

Kompānijas vadība uzsver, ka šogad "Latvijas Finiera" galvenā prioritāte līdzās saimniecisko uzdevumu izpildei ir turpināt realizēt investīciju programmas. Īpašu uzmanību iecerēts veltīt ar jauno saplākšņa rūpnīcu Kohilā saistīto sinerģiju apgūšanai pārējā saplākšņa ražošanas plūsmā. Tāpat iecerēts celt darba ražīgumu, kā arī palielināt materiālu izmantošanas efektivitāti un energoefektivitāti.

Jau ziņots, ka 2015.gadā "Latvijas Finieris" strādāja ar 194,373 miljonu eiro apgrozījumu un 10,339 eiro peļņu.

"Latvijas Finieris" dibināts 1992.gadā, pamatkapitāls ir 45,522 miljoni eiro.

''Latvijas Finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!