Foto: LETA
Latvijas lielākais kokapstrādes uzņēmums "Latvijas finieris" (LF) nākamajā gadā plāno uzņēmumā investēt aptuveni 5-6 miljonus latu, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis, konkrētus investīciju projektus gan neatklājot.

Viņš klāstīja, ka investīciju apmērs nākamajā gadā būs atkarīgs no uzņēmuma vadības lēmuma, taču prognozēja, ka lēmums būs pozitīvs.
Savukārt šogad LF iecerējis investēt kopumā 4,5 miljonus latu uzņēmuma energoefektivitātē un jaunās tehnoloģiskās iespējās, informēja Biķis.

Uzņēmuma vadītājs stāstīja, ka šogad īstenotais investīciju projekts līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda 1,5 miljonu latu apmērā, savukārt projekta kopējās izmaksas ir 4,7 miljoni latu. Paredzēts, ka projekts uzlabos LF konkurētspēju, nodrošinot intensīvāku klātbūtni vērtīgākajās saplākšņa tirgus nišās. Tā īstenošana noslēgsies nākamgad.

Nākamgad LF cer sasniegt 10% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar 2010.gadu, savukārt šogad kopumā LF plāno sasniegt apmēram 93 miljonu latu apgrozījumu.

LF ir izveidots 1992.gadā uz triju saplākšņu ražošanas rūpnīcu bāzes.
Kompānijas akcionāri ir vairākas privātpersonas. Saskaņā ar "Lursoft" datiem 2009.gadā uzņēmums strādāja ar 69,132 miljonu latu apgrozījumu un cieta 5,728 miljonu latu zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!